Dagvaarding

De Voordeligste Deurwaarder biedt u extra service

Wat is een dagvaarding? En wat zijn de kosten voor uitbrengen van een dagvaarding? De Voordeligste Deurwaarder vertelt u graag over de mogelijkheden over hoe wij snel, professioneel en daadkrachtig uw dagvaarding betekenen.

Wat is een dagvaarding?

Een dagvaarding is een uitnodiging (of oproep) voor een gerechtelijke procedure, zoals bijvoorbeeld een kort geding. In de dagvaarding is schriftelijk beschreven waarom de schuldeiser van mening is dat de schuldenaar bijvoorbeeld zijn rekening moet betalen. Een gerechtsdeurwaarder kan de dagvaarding betekenen, wat inhoudt dat we de uitnodiging officieel overhandigen aan de gedaagde partij.

Kosten dagvaarding

De kosten voor een dagvaarding bestaan uit verschillende onderdelen:

  • Inhoudelijk opstellen van de dagvaarding doen we op uurbasis: € 99,- per uur, excl. btw
  • Uitbrengen/betekenen dagvaarding: € 81,- excl. btw
  • Legeskosten voor de gemeentelijke basisadministratie: € 1,57 excl. btw. We kijken altijd in de gemeentelijke basisadministratie om er zeker van te zijn dat we op het juiste adres zijn om de betrokkene uit te nodigen voor de gerechtelijke procedure.
  • Eventuele controle bij de KvK: € 4,44 excl. btw
  • Raadpleging Digitaal Beslag Register: € 1,64 excl. btw

Extra zekerheid

Voordat we een dagvaardingsprocedure opstarten, kijken we of dat überhaupt zinvol is. Daarmee bieden we u extra zekerheid. Hiervoor raadplegen we het Digitaal Beslag Register, het DBR. Hierin staan alle privaatrechtelijke schulden geregistreerd van natuurlijke personen die op dit moment in behandeling zijn bij een gerechtsdeurwaarderskantoor en waarvoor periodiek beslag is gelegd door een gerechtsdeurwaarder.
Voordat we de dagvaarding opstellen, kijken we dus altijd of het zin heeft om de dagvaarding uit te brengen om te voorkomen dat er geen verhaalsmogelijkheden voor u zijn. Zo kunnen wij zien of uw schuldenaar meerdere schulden heeft en wat de hoogte hiervan is. Hiermee voorkomen we dat u hoge kosten voor een dagvaarding maakt om een gerechtelijke procedure te voeren die achteraf bezien beter voorkomen had kunnen worden.
Heeft u nog vragen over wat een dagvaarding is of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag wat we voor u kunnen betekenen.

 

Gerelateerde artikelen aan dagvaarding

Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 21 recensies