Alimentatie incasseren

Laat uw ex-partner de achterstallige alimentatie betalen

Heeft u recht op achterstallige alimentatie? De Voordeligste Deurwaarder helpt u deze alimentatie te incasseren. Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend het is als uw ex-partner de alimentatie niet wil/kan betalen. Of het nu gaat om een paar maanden aan alimentatie die niet betaald is, of meer dan een half jaar aan achterstallige kinder- of partneralimentatie, De Voordeligste Deurwaarder doet er alles aan om er voor te zorgen dat uw ex de alimentatie alsnog gaat betalen. We kunnen zelfs tot 5 jaar terug onbetaalde alimentatie innen, evenals de bijkomende indexatie van de alimentatie!

Bovendien heeft De Voordeligste Deurwaarder persoonlijke aandacht voor u en uw alimentatievordering. Op een creatieve wijze kunnen wij met specifieke informatie over uw ex-partner de achterstallige alimentatie daadkrachtig incasseren.

U kunt direct bij ons terecht om uw achterstallige alimentatie te laten incasseren. We kunnen al na een dag achterstand alimentatie voor u gaan innen. Bovendien is er geen minimum bedrag voor het incasseren van uw achterstallige alimentatie die niet betaald is. De opstartkosten en afwikkelingskosten komen echter wel voor uw rekening, ongeacht de hoogte van uw alimentatievordering.

Moet uw ex alimentatie betalen? De kosten

De Voordeligste Deurwaarder inschakelen om uw achterstallige alimentatie te laten incasseren, kost u, als opdrachtgever, eenmalig € 199,- excl. btw. Als we de alimentatie succesvol incasseren, houden we daarnaast 10% excl. btw in op de alimentatie waar u recht op heeft. U loopt als opdrachtgever verder dus geen enkel kostenrisico. Geen dure deurwaarderskosten achteraf. Als we bij het incasseren van de alimentatie noodzakelijkerwijs extra kosten moeten maken, zoals bijvoorbeeld aan een slotenmaker of een berger, zijn we wettelijk genoodzaakt die vooraf bij u in rekening te brengen. Bij een succesvolle incassering van uw alimentatievordering krijgt u deze extra kosten volledig terug.

Uw ex-partner heeft gedeeltelijk bij ons betaald, Wat nu?

Het geld dat wij voor u hebben geïncasseerd wordt eerst in mindering gebracht op de door ons gemaakte (beslag) en afwikkelkosten.

Als onze kosten zijn voldaan, dienen wij van het Bureau Financieel Toezicht, zie https://www.bureauft.nl/gerechtsdeurwaarders/ een depot aan te houden van minimaal € 605,-. De ontvangen gelden worden dus eerst afgeboekt op de kosten, daarna op de rente en dan pas op de hoofdsom. Zo heeft de wet dit vastgelegd.

Als wij meer dan € 605,- voor u in kas hebben opgebouwd, kunnen wij in sommige gevallen (op uw verzoek) overgaan tot een tussentijdse afdracht. Bijvoorbeeld als de betalingsregeling al meerdere termijnen correct wordt nagekomen. Is er géén betalingsregeling afgesproken met uw schuldenaar of staan er nieuwe beslagen ingepland? Dan kunnen wij nog niet tot een tussentijdse afdracht overgaan. Dat komt omdat het opgebouwde saldo dan mogelijk onder de € 605,- komt.

Uw ex partner heeft alles betaald, Wat nu?

Als wij uw achterstallige alimentatie succesvol hebben kunnen incasseren, dan heeft uw ex partner ook alle beslagkosten betaald. Vanzelfsprekend maken wij dan (binnen een paar dagen) al het geld waar u recht op heeft naar u over. We hoeven dan ook geen geld meer in depot te houden. We gaan dan over tot sluiting van uw dossier. U ontvangt dan van ons per e-mail een afwikkelnota met de verantwoording van alle door ons geïncasseerde gelden en gemaakte kosten.

Wij kunnen de achterstallige alimentatie voor u incasseren bij uw ex-partner

Wij kunnen de achterstallige alimentatie voor u incasseren bij uw ex-partner

Waarom kiezen voor De Voordeligste Deurwaarder?

De Voordeligste Deurwaarder zorgt dat uw ex-partner de niet betaalde alimentatie gaat betalen. U heeft nergens omkijken naar. Met persoonlijke aandacht voor u en uw achterstallige alimentatie en een respectvol en professioneel contact met uw ex-partner, werken wij laagdrempelig, landelijk, snel en daadkrachtig. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Laat uw ex-partner de alimentatie betalen waar u recht op heeft. Wij gaan direct voor u aan de slag!

Veelgestelde vragen

Met terugwerkende kracht alimentatie vragen is wel mogelijk, maar het is niet mogelijk om dit af te dwingen met behulp van een gerechtsdeurwaarder. Je ex-partner is namelijk pas vanaf de datum die is vastgesteld door de rechter verplicht om alimentatie te betalen. De beschikking van de rechter moet daarom tijdig worden betekend door een gerechtsdeurwaarder, anders is de betalingsverplichting niet van toepassing. Het vonnis krijgt dus pas zijn waarde wanneer het is betekend door een gerechtsdeurwaarder én vanaf dat moment geldt de betalingsverplichting.

Als je ex-partner niet of niet structureel de (indexatie van de) alimentatie betaalt, kan dit voor financiële problemen zorgen. Je kunt tot zestig maanden na de datum waarop de (indexatie van de) alimentatie betaald had moeten worden, de achterstallige alimentatie opeisen. Zelfs als je ex-partner naar het buitenland verhuist, blijft hij of zij verplicht om alimentatie te betalen en kun je deze alimentatie opeisen. De Voordeligste Deurwaarder kan je hierover adviseren en je helpen bij het innen van achterstallige (indexatie van de) alimentatie.

Het niet betalen van (indexatie van de) alimentatie is niet strafbaar. Het is daarom niet mogelijk om je ex-partner hiervoor aan te geven bij de politie. Je ex-partner kan voor het niet betalen van alimentatie dus ook geen strafblad krijgen. Maar het niet betalen van alimentatie kan wél juridische consequenties hebben! Als je ex-partner de alimentatie niet betaalt, terwijl hij of zij dit wel kan betalen, kan de rechter beslissen dat je ex-partner in detentie wordt genomen. Dit kan voor dertig, zestig of negentig dagen zijn.

Gerelateerde artikelen

Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies