Alimentatie incasseren

Laat uw ex-partner de achterstallige alimentatie betalen

Heeft u recht op achterstallige alimentatie? De Voordeligste Deurwaarder helpt u deze alimentatie te incasseren. Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend het is als uw ex-partner de alimentatie niet wil/kan betalen. Of het nu gaat om een paar maanden aan alimentatie die niet betaald is, of meer dan een half jaar aan achterstallige kinder- of partneralimentatie, De Voordeligste Deurwaarder doet er alles aan om er voor te zorgen dat uw ex de alimentatie alsnog gaat betalen. We kunnen zelfs tot 5 jaar terug onbetaalde alimentatie innen, evenals de bijkomende indexatie van de alimentatie!

Bovendien heeft De Voordeligste Deurwaarder persoonlijke aandacht voor u en uw alimentatievordering. Op een creatieve wijze kunnen wij met specifieke informatie over uw ex-partner de achterstallige alimentatie daadkrachtig incasseren.

U kunt direct bij ons terecht om uw achterstallige alimentatie te laten incasseren. We kunnen al na een dag achterstand alimentatie voor u gaan innen. Bovendien is er geen minimum bedrag voor het incasseren van uw achterstallige alimentatie die niet betaald is. De opstartkosten en afwikkelingskosten komen echter wel voor uw rekening, ongeacht de hoogte van uw alimentatievordering.

Moet uw ex alimentatie betalen? De kosten

Voor het inventariseren van het alimentatiebedrag waar u recht op heeft, betaalt u € 149,- exclusief btw. Als u ons vervolgens opdracht geeft om de achterstallige alimentatie te gaan incasseren, betaalt u ons € 249,- exclusief btw aan opstartkosten. In totaal bedragen de kosten om voor u aan de slag te gaan zodoende € 481,58 inclusief btw.

 

Wij kunnen de achterstallige alimentatie voor u incasseren bij uw ex-partner

Wij kunnen de achterstallige alimentatie voor u incasseren bij uw ex-partner

Waarom kiezen voor De Voordeligste Deurwaarder?

De Voordeligste Deurwaarder zorgt dat uw ex-partner de niet betaalde alimentatie gaat betalen. U heeft nergens omkijken naar. Met persoonlijke aandacht voor u en uw achterstallige alimentatie en een respectvol en professioneel contact met uw ex-partner, werken wij laagdrempelig, landelijk, snel en daadkrachtig. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Laat uw ex-partner de alimentatie betalen waar u recht op heeft. Wij gaan direct voor u aan de slag!

Veelgestelde vragen

Met terugwerkende kracht alimentatie vragen is wel mogelijk, maar het is niet mogelijk om dit af te dwingen met behulp van een gerechtsdeurwaarder. Je ex-partner is namelijk pas vanaf de datum die is vastgesteld door de rechter verplicht om alimentatie te betalen. De beschikking van de rechter moet daarom tijdig worden betekend door een gerechtsdeurwaarder, anders is de betalingsverplichting niet van toepassing. Het vonnis krijgt dus pas zijn waarde wanneer het is betekend door een gerechtsdeurwaarder én vanaf dat moment geldt de betalingsverplichting.

Als je ex-partner niet of niet structureel de (indexatie van de) alimentatie betaalt, kan dit voor financiële problemen zorgen. Je kunt tot zestig maanden na de datum waarop de (indexatie van de) alimentatie betaald had moeten worden, de achterstallige alimentatie opeisen. Zelfs als je ex-partner naar het buitenland verhuist, blijft hij of zij verplicht om alimentatie te betalen en kun je deze alimentatie opeisen. De Voordeligste Deurwaarder kan je hierover adviseren en je helpen bij het innen van achterstallige (indexatie van de) alimentatie.

Het niet betalen van (indexatie van de) alimentatie is niet strafbaar. Het is daarom niet mogelijk om je ex-partner hiervoor aan te geven bij de politie. Je ex-partner kan voor het niet betalen van alimentatie dus ook geen strafblad krijgen. Maar het niet betalen van alimentatie kan wél juridische consequenties hebben! Als je ex-partner de alimentatie niet betaalt, terwijl hij of zij dit wel kan betalen, kan de rechter beslissen dat je ex-partner in detentie wordt genomen. Dit kan voor dertig, zestig of negentig dagen zijn.

Gerelateerde artikelen

Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies