Dagvaardingsprocedure

Professionele werkwijze en zeer scherpe tarieven

Bij De Voordeligste Deurwaarder bent u aan het juiste adres voor professionele ondersteuning tijdens een dagvaardingsprocedure. Op een snelle en daadkrachtige wijze kunnen wij een dagvaarding voor u opstellen en betekenen.

Wat is een dagvaardingsprocedure?

Een dagvaardingsprocedure wordt gestart om het oordeel van een rechter te vragen in een conflict. De gerechtelijke procedure start met het opstellen en betekenen van de dagvaarding. De Voordeligste Deurwaarder kan de dagvaarding voor u opstellen. Eén van onze gerechtsdeurwaarders zorgt ervoor dat nadat de dagvaarding is opgesteld deze wordt betekend. Wat wil zeggen dat de dagvaarding op een rechtsgeldige manier wordt uitgereikt aan de gedaagde partij(en).

De dagvaarding is de uitnodiging of oproep voor de gerechtelijke procedure. In de dagvaarding staat waarom en wanneer de zitting is, waarom de schuldeiser van mening is dat de schuldenaar bijvoorbeeld zijn rekening moet betalen. De wederpartij krijgt vervolgens de mogelijkheid verweer te voeren. In het geval dat de wederpartij niet reageert wordt de eis in de dagvaarding door de rechter toegewezen, tenzij de rechter de vordering ongegrond of onrechtmatig acht.

Lees ook:

Extra zekerheid via het DBR

Voordat we een dagvaardingsprocedure opstarten, kijken we altijd in het Digitaal Beslag Register, het DBR. Hierin staat welke schulden de schuldenaar nog meer heeft en wat de hoogte hiervan is. Door in het DBR te kijken, weten we of het zin heeft om de dagvaarding uit te brengen of dat er geen verhaalsmogelijkheden voor u zijn. Op deze manier voorkomen we dat u onnodig hoge kosten maakt voor een dagvaarding. U bepaalt vervolgens zelf of u de dagvaarding alsnog wilt laten betekenen. Het betekenen dient altijd door een beëdigd gerechtsdeurwaarder van bijvoorbeeld De Voordeligste Deurwaarder, te gebeuren.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze professionele werkwijze of over de kosten voor het starten van een dagvaardingsprocedure? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 39 recensies