Incasso

Of rechtstreeks schakelen met een gerechtsdeurwaarder?

Heeft u te maken met onbetaalde facturen of andere bedragen die niet betaald worden en denkt u erover een incassobureau te gaan inschakelen? We vertellen u hieronder graag wat een incassobureau voor u kan betekenen, wat het verschil is met een gerechtsdeurwaarderskantoor en hoe we voortvarend voor u aan de slag kunnen gaan.

Incasso uitbesteden aan incassobureau

Een incassobureau kan een schuldenaar verzoeken of sommeren om te betalen. Andere acties mag een incassobureau niet ondernemen, omdat zij daar wettelijk niet bevoegd voor zijn. Een gerechtsdeurwaarder heeft meer bevoegdheden als het gaat om een incasso uitbesteden. Voor het betekenen van een dagvaarding of vonnis moet een incassobureau altijd een gerechtsdeurwaarder inschakelen.

Gerechtsdeurwaarder voor een incasso inschakelen

Om bij een incasso een gerechtelijke procedure op te kunnen starten, heeft u altijd een gerechtsdeurwaarder nodig om de dagvaarding of het vonnis te betekenen aan de tegenpartij. Daarnaast kunt u een gerechtsdeurwaarder inschakelen om een Nederlands vonnis te verzilveren en de achterstallige betaling te incasseren. Wij mogen alle door de wet beschikbaar gestelde dwangmaatregelen gebruiken om een schuldenaar tot betaling te dwingen.

Eerst een incassobureau inschakelen alvorens een gerechtsdeurwaarder in te schakelen is niet nodig. U kunt rechtstreeks met een gerechtsdeurwaarder schakelen over uw incasso. Uitbesteden is bovendien erg eenvoudig. U hoeft hiervoor alleen ons contactformulier in te vullen. U kunt dus met één persoon over uw incasso schakelen, wat u tijd en kosten bespaart. Heeft u nog vragen over de mogelijkheden of over onze scherpe tarieven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 28 recensies