Vordering

Ga snel aan de slag met openstaande facturen

Heeft u nog iets van iemand tegoed? Een achterstallige betaling, ofwel een openstaande factuur? We begrijpen goed dat u het beu bent hier nog langer op te wachten. Bij De Voordeligste Deurwaarder bent u aan het juiste adres voor oninbare vorderingen. Door uw vordering uit handen te geven aan ons, bent u er zeker van dat er daadkrachtig voor u te werk wordt gegaan.

Hoe werkt vorderen?

Een vordering uit handen geven aan De Voordeligste Deurwaarder is erg gemakkelijk. U kunt uw vordering namelijk online aanbieden door het incassoformulier in te vullen. Vanaf het moment dat u ons formulier hebt ingevuld, gaan we voor u aan het werk. Allereerst controleren we uw vordering op volledigheid en haalbaarheid. Is nog niet alle informatie compleet, dan vragen we u de ontbrekende informatie te verstrekken. Daarna ontvangt u een bevestigingsmail met het dossiernummer en de naam van uw dossierbehandelaar.

Afhankelijk van uw wens wordt de schuldenaar ook telefonisch en per e-mail naast de dwingende sommatiebrief gesommeerd. Soms is één sommatiebrief al voldoende om de vordering betaald te krijgen of een betalingsregeling te treffen. Krijgt u nog steeds geen reactie? Dan kunt u besluiten de vordering kosteloos in te trekken of een gerechtsdeurwaarder naar het woon- of vestigingsadres van uw schuldenaar te sturen. De gerechtsdeurwaarder kan dan nog beter inschatten welke verhaalsmogelijkheden er zijn en of vorderen via een gerechtelijke procedure zinvol is.

Wij incasseren graag uw vordering

Wij incasseren graag uw vordering

Meer informatie over oninbare vorderingen

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden voor een invordering of over onze scherpe tarieven voor vorderen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij houden u altijd op de hoogte van iedere relevante ontwikkeling in uw dossier. Ook kunt u tussentijds een statusupdate krijgen over het vorderen. Bij ons is iedere vordering van betekenis. Ook voor uw vordering gaan we tot het uiterste om betaling te bewerkstelligen.

Veelgestelde vragen

Een oninbare vordering is een factuur die op dit moment niet betaald gaat worden. Dit kan bijvoorbeeld komen door financiële problemen van de klant of onenigheid over het geleverde product of de geleverde dienst. Een oninbare vordering kan na enkele maanden of jaren nog wel inbaar worden, bijvoorbeeld door het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder. De Belastingdienst beschouwt een vordering als oninbaar na één jaar, terwijl een gerechtsdeurwaarder tot vijf jaar of langer bezig kan zijn met het incasseren van een vordering. Als ondernemer kun je de btw die je al hebt afgedragen op een oninbare vordering terugvragen van de Belastingdienst, maar je moet wel kunnen aantonen dat je inspanningen hebt verricht om de vordering te incasseren.

Als je te maken hebt met oninbare facturen, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Het is niet verstandig om voor eigen rechter te spelen; dit lost niks op en richt vaak zelfs meer schade aan. Een gerechtsdeurwaarder kan je helpen bij het innen van de openstaande bedragen. Een factuur die oninbaar lijkt, hoeft namelijk niet altijd oninbaar te blijven. Vaak beschikt een gerechtsdeurwaarder wel over mogelijkheden om de openstaande bedragen te innen of een betalingsregeling af te spreken.

Een oninbare vordering is een factuur die op dit moment niet betaald gaat worden. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld financiële problemen van de klant of onenigheid over het geleverde product of de geleverde dienst. Toch kan een oninbare vordering later alsnog inbaar worden. Een gerechtsdeurwaarder kan je helpen bij het incasseren van zo’n vordering. Het risico op oninbare vorderingen kun je verlagen met een goede facturatieprocedure en door je afspraken met de klant vast te leggen in een overeenkomst. Een oninbare vordering is pas echt oninbaar als vaststaat dat deze nooit meer betaald gaat worden. Bijvoorbeeld als de klant overlijdt, failliet gaat of permanent naar het buitenland vertrekt.

Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies