Maritaal beslag

Voorkom dat waardevolle spullen ‘verdwijnen’!

Bij een echtscheiding speelt vaak de angst dat de andere partner waardevolle spullen ‘verduistert’ om deze voor de verdeling van de inboedel veilig te stellen. U moet er natuurlijk niet aan denken dat uw ex een bijzonder schilderij waar u emotionele herinneringen aan heeft voor u achterhoudt! Dankzij de hulp van De Voordeligste Deurwaarder hoeft u hier niet bang voor te zijn. Wij kunnen dit door het leggen van maritaal beslag voor u voorkomen!

Wat is maritaal beslag?

Met maritaal beslag voorkomt u dat goederen vervreemd kunnen worden door uw ex-partner. Door het leggen van maritaal beslag heeft uw ex geen kans om goederen waar beslag op ligt te vervreemden.

Alleen op goederen die tot de huwelijksgoederengemeenschap behoren kan maritaal beslag gelegd worden als er sprake is geweest van een huwelijk in gemeenschap van goederen. Op privégoederen die buiten de huwelijksgoederengemeenschap vallen kan geen maritaal beslag gelegd worden. Bovendien kunnen we alleen maritaal beslag leggen als dit door de rechter goedgekeurd is en als het verzoekschrift tot echtscheiding ingediend is of binnenkort ingediend zal worden. Keurt de rechter het goed, dan zullen we het goedgekeurde verzoekschrift betekenen bij uw ex-partner en maritaal beslag leggen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over beslaglegging en maritaal beslag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Niet alleen onze naam is ‘De Voordeligste deurwaarder’, wij zijn qua kosten ook daadwerkelijk de voordeligste deurwaarder van Nederland!

Gerelateerde artikelen aan maritaal beslag

Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 41 recensies