Verzetdagvaarding

Ga zo snel mogelijk in verzet door een verzetdagvaarding te laten opstellen

Bent u veroordeeld door de rechtbank tot betaling van een geldbedrag maar bent u het niet eens met de gerechtelijke uitspraak? Wettelijk gezien heeft u de mogelijkheid hiertegen in verzet te gaan. Zowel particulieren als bedrijven kunnen voor een verzetdagvaarding bij De Voordeligste Deurwaarder terecht. Onze juristen treden daadkrachtig voor u op door de oorspronkelijke eiser(s) te dagvaarden en ongedaan making van het vonnis te bewerkstelligen.

Verzetsprocedure versus hoger beroep

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een verzetsprocedure en een hoger beroep. U kunt in verzet gaan als u bij verstek bent veroordeeld. Dat wil zeggen dat u niet heeft gereageerd op de oproeping zoals omschreven in de oorspronkelijke dagvaarding.
U kunt in hoger beroep gaan, als u het niet eens bent met het vonnis, ondanks dat u wel heeft gereageerd en u toch veroordeeld bent tot betaling van een geldbedrag dat hoger is dan € 1.750,-.

Vonnis uitvoerbaar bij voorraad verklaard

Vaak staat de term ‘uitvoerbaar bij voorraad’ in het vonnis. Dit wil zeggen dat de rechter heeft bepaald dat het vonnis toch ten uitvoer gelegd mag worden door de eisende partij, ongeacht of de tegenpartij in verzet of hoger beroep gaat. Zodra een gerechtsdeurwaarder het vonnis heeft betekend, mag gestart worden met het ten uitvoer leggen van het vonnis.

Normaal gesproken heeft een verzetsprocedure of hoger beroep een schorsende werking op de ten uitvoer legging van het vonnis, waardoor het vonnis (nog) niet uitgevoerd mag worden. Indien de rechter het vonnis ‘uitvoerbaar bij voorraad’ heeft verklaard, mag het vonnis direct te gelden worden gemaakt. Indien de uitspraak door betekening van de verzet- of hoger beroep dagvaarding gunstig voor u uitvalt, heeft u na de verzet- of hoger beroep dagvaarding juist een vordering op de oorspronkelijke schuldeiser.

Een (verzet)dagvaarding laten opstellen en betekenen

Wilt u uw veroordeling ongedaan maken? Dan kunt u door de juristen van De Voordeligste Deurwaarder een verzetdagvaarding laten opstellen. De gerechtsdeurwaarder zal dan voor tijdige betekening van de verzetdagvaarding zorgdragen.

Wij begrijpen als geen ander dat u daarom het liefst zo snel mogelijk de verzetdagvaarding wil laten opstellen en betekenen. Omdat wij landelijk werken kunnen wij snel op de juiste plek zijn om de (verzet)dagvaarding uit te reiken. De Voordeligste Deurwaarder gaat daadkrachtig en professioneel voor u te werk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 21 recensies