Zo stuurt u een betalingsherinnering voor een openstaande factuur [+ voorbeeld]
03-01-2022 Door Geen categorie

Zo stuurt u een betalingsherinnering voor een openstaande factuur [+ voorbeeld]

Wij helpen u graag de schuldenaar te laten betalen

Er is weinig zo vervelend als een openstaande factuur die niet betaald wordt. U heeft immers aan uw verplichtingen voldaan en wilt daar graag voor betaald worden. Hoe kunt u een vriendelijke doch dwingende herinneringsfactuur sturen? We vertellen u graag meer over een goede schriftelijke herinnering voor een factuur en geven een voorbeeld van een betalingsherinnering.

Voorbeeld vriendelijke betalingsherinnering

Is de betalingstermijn verstreken en heeft de schuldenaar nog niet betaald? U kunt de schuldenaar vanzelfsprekend allereerst bellen om hem of haar naar de status van de betaling te vragen, als u dat niet al gedaan heeft. Misschien heeft hij of zij uw factuur over het hoofd gezien. Spreek tijdens het gesprek direct een betalingstermijn af of, indien de schuldenaar liquiditeitsproblemen blijkt te hebben, een betalingsregeling. Bevestig deze altijd per e-mail en vraag daar ook bevestiging op, zodat later vaststaat dat uw vordering door de schuldenaar is erkend. U kunt ook een vriendelijke herinneringsfactuur sturen waarin u de schuldenaar verzoekt uw factuur alsnog op korte termijn te betalen. In veel gevallen is dit al voldoende om betaling plaats te laten vinden. Deze herinnering aan de factuur zou er, als voorbeeld, zo uit kunnen zien:


Ondanks onze eerder verstuurde factuur van d.d. ( datum factuur noemen) en gevoerde correspondentie mochten wij tot op heden geen betaling van u ontvangen van de openstaande factuur, waarvan de betalingstermijn inmiddels geruime tijd is verstreken en waardoor onderstaand bedrag opeisbaar is geworden:

Factuurnummer
Factuurdatum
Factuurbedrag XYZ XX-YY-2022 € X.XXX,-

Heeft u vragen over deze factuur of bent u van mening dat deze ten onrechte is verstuurd, neem dan contact op met ondergetekende. Indien het bedrag inmiddels is overgemaakt, kunt u deze brief uiteraard als niet verzonden beschouwen.

Een betalingsherinnering ziet er voor particuliere schuldenaren anders uit dan voor bedrijven die nog een betaling verschuldigd zijn. Particulieren hebben namelijk andere rechten dan bedrijven. De Voordeligste Deurwaarder kan u hier meer over vertellen en u indien gewenst een herinnering aan de factuur als voorbeeld toesturen per e-mail.

Tweede herinneringsfactuur

Heeft een herinnering aan de factuur volgens bovenstaand voorbeeld niet geleid tot betaling? Een tweede herinneringsfactuur toesturen heeft wettelijk gezien geen toegevoegde waarde. Het wordt tijd om formele stappen te ondernemen!

De Voordeligste Deurwaarder helpt zowel bedrijven als particulieren bij het incasseren van onbetaalde facturen. Of het nu om niet betaalde diensten, goederen of contributie gaat, wij helpen u snel het geld te krijgen waar u recht op heeft. Om uw vordering uit handen te kunnen geven aan de gerechtsdeurwaarder is het verstandig om eerst een ingebrekestelling te sturen naar uw schuldenaar. Uw juridische positie wordt dan sterker. Telefonisch contact met uw schuldenaar is vaak geen juridisch bewijs. Rechters zien graag dat er e-mails en schriftelijke aanmaningen en een ingebrekestelling zijn gestuurd. Alleen telefoontjes naar uw schuldenaar of alleen een herinneringsfactuur sturen bewijst niet dat u gelijk heeft of een toezegging hebt gekregen dat de schuldenaar gaat betalen. Wij helpen u graag.

Als gerechtsdeurwaarderskantoor zijn we daadkrachtiger dan een incassobureau. Ook hebben we ruimere bevoegdheden om uw onbetaalde factuur te incasseren. Van de eerste sommatiebrief tot en met het verzilveren van het vonnis in klinkende munt staan we voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over bovenstaand voorbeeld, een betalingsherinnering of de mogelijkheden voor het nemen van verdere stappen.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies