Wat zijn de kosten van een deurwaarder?

Wat zijn de kosten om de gerechtsdeurwaarder in te schakelen?

Natuurlijk wilt u bij het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder weten met welke kosten u rekening moet houden. Op deze vraag bestaat echter geen eenduidig antwoord. De kosten hangen af van de opdracht die de gerechtsdeurwaarder dient uit te voeren. Wat we u in ieder geval wel kunnen vertellen, is dat we de voordeligste gerechtsdeurwaarder van Nederland zijn!

In Nederland is het in principe zo geregeld dat degene die in gebreke is gebleven, de schuldenaar, de deurwaarderskosten moet betalen. Schuldeisers die een gerechtsdeurwaarder inschakelen, moeten in sommige gevallen een voorschot betalen. Voor bepaalde ambtshandelingen is de gerechtsdeurwaarder zelfs wettelijk verplicht om een voorschot aan zijn opdrachtgever te vragen. Bij een gunstig verloop van de zaak wordt dit voorschot bij de schuldenaar in rekening gebracht en op hem verhaald.

De Voordeligste Deurwaarder hanteert zeer gunstige deurwaarderskosten. Dat kan op uurbasis, voor een vast tarief of op no cure no pay basis.

Kosten deurwaarder inschakelen hoog? Niet bij De Voordeligste Deurwaarder!

Wij zijn de voordeligste deurwaarder van Nederland. Wij kunnen uw (ambtelijke) opdrachten uitvoeren tegen zeer voordelige deurwaarderstarieven:

Genoemde bedragen zijn exclusief btw en eventueel te maken legeskosten.

Betekening deurwaardersexploot

Wilt u een gerechtsdeurwaarder inschakelen om een deurwaardersexploot te laten betekenen? Onze gerechtsdeurwaarder betekent uw deurwaardersexploot door heel Nederland vanaf € 99,-. Betekening van het deurwaardersexploot vindt altijd binnen één week plaats, vaak zelfs sneller. Wilt u met spoed een deurwaardersexploot laten betekenen? Dat kan ook, bel ons voor de mogelijkheden en het spoedtarief.

Betekening dagvaarding

Wilt u een gerechtsdeurwaarder inschakelen voor betekening dagvaarding? Onze gerechtsdeurwaarder betekent uw dagvaarding door heel Nederland vanaf € 81,- excl. btw. Betekening van de dagvaarding vindt altijd binnen één week plaats, vaak zelfs sneller. Wilt u met spoed een dagvaarding laten betekenen? Dat kan ook, bel ons voor de mogelijkheden en het spoedtarief.

Betekening vonnis

Wilt u een gerechtsdeurwaarder inschakelen voor het betekenen van een vonnis en dit te gelden maken op basis van no cure no pay? Onze gerechtsdeurwaarders betekenen en executeren uw vonnis of beschikking door heel Nederland al vanaf € 99,- excl. btw. We houden 10% excl. btw in van de gelden die we incasseren. Dat noemen we afwikkelingskosten. De te maken externe kosten (out of pocket kosten) voor inschakeling van bijvoorbeeld een bergingsbedrijf, slotenmaker of verhuizers worden 1:1 aan onze opdrachtgever als voorschot in rekening gebracht. Bij een succesvolle tenuitvoerlegging van het vonnis krijgt opdrachtgever zijn voorgeschoten kosten volledig terug van De Voordeligste Deurwaarder, de afwikkelingskosten uitgezonderd. Wilt u met spoed een vonnis laten betekenen? Dat kan, bel ons voor de mogelijkheden en het spoedtarief.

Kosten gerechtsdeurwaarder inschakelen alimentatie

Heeft u recht op betaling van achterstallige alimentatie? Wij kunnen u helpen! Vanzelfsprekend kunt u ook bij het LBIO terecht. Zij kunnen slechts tot een half jaar terug alimentatie terugvorderen. Heeft u al langer dan een half jaar recht op achterstallige kinder- of partneralimentatie? Roep dan nu de hulp in van gerechtsdeurwaarder van De Voordeligste Deurwaarder. Wij kunnen uw onbetaalde kinder- en partneralimentatie tot 5 jaar terug voor u invorderen.

De kosten die De Voordeligste Deurwaarder daarvoor in rekening brengt, zijn eenmalig € 99,- excl. btw. Wij brengen u verder geen deurwaarderskosten in rekening, maar bij een succesvolle incassering houden wij 10% excl. btw in van hetgeen waar u recht op heeft. Eventueel te maken kosten voor derden, zoals een berger of slotenmaker, worden aan u doorberekend. Bij een geslaagde incasso krijgt u deze kosten terug.

Kosten gerechtsdeurwaarder inschakelen privé

Bent u een particulier persoon en heeft u van iemand nog geld tegoed? Wij kunnen u helpen! De Voordeligste Deurwaarder helpt ook privé personen met het incasseren van openstaande schulden. Schakel zelf rechtstreeks een gerechtsdeurwaarder in om uw geld te incasseren. In eerste instantie kost dat u helemaal niets. Wij brengen onze deurwaarderskosten in rekening bij de schuldenaar. Lukt het ons om uw vordering te incasseren, dan brengen wij afwikkelingskosten in rekening. Dat doen we omdat wij vooraf niet weten hoe lang het duurt (denk bijvoorbeeld aan een betalingsregeling) of hoeveel werkzaamheden (tussentijdse afdrachten naar u toe) verricht moeten worden voordat uiteindelijk alles is betaald.

Out of pocket kosten

Het enige voorbehoud dat wij wettelijk gezien moeten maken bij kosten die wij onze opdrachtgever in rekening brengen, zijn de mogelijke out of pocket kosten die wij moeten maken. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten van een slotenmaker om de woning van veroordeelde te betreden om beslag te leggen op de huisraad. Een ander voorbeeld zijn de kosten van een berger om een auto weg te slepen en in gerechtelijke bewaring te stallen. Deze out-of-pocket-kosten mogen gerechtsdeurwaarderskantoren wettelijk gezien niet voorschieten. Dat moet volgens de wet onze opdrachtgever doen. Vanzelfsprekend maken wij deze kosten alleen in overleg met u. We doen dat ook alleen als we verwachten dat de opbrengst bij een eventuele verkoop hoger zal zijn dan de te maken kosten. Deze out of pocket kosten mogen overigens volledig bij veroordeelde in rekening worden gebracht. Bij een succesvolle incassering krijgt u het voorschotbedrag dat u heeft betaald aan out of pocket kosten dan ook in zijn geheel terug.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en voor een prijsberekening op maat.

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Emiel Hulshof | Hulshof, Kroonen & Groen
Rosmalen

Jurgen is een vakkundige persoon, die ervoor kan zorgen dat datgene waar je recht op hebt, op een snelle, correcte en menselijke wijze ook daadwerkelijk aan je toekomt.

Mathijs Smit
Make or Buy, 's-Hertogenbosch

Prima no cure no pay oplossing als klanten je facturen niet betalen. Goede informatie over het proces en eventuele vervolgstappen. Alles via telefoon en digitaal, dus kost weinig tijd.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 39 recensies