Jurgen Zuurman

Functie: Eigenaar & Gerechtsdeurwaarder
Verantwoordelijk voor: Alle ambtelijke en niet ambtelijke handelingen en de kantoor exploitatie
Krijgt voldoening uit: Het incasseren van vorderingen en bewerkstelligen dat financiële verplichtingen worden nagekomen.
Wil graag: Rechtvaardigheid nastreven

Ik ben geboren in Eindhoven en opgegroeid in Brabant. Toen ik op mijn 13e een beroepskeuze mocht maken koos ik er voor om me in te schrijven voor de banketbakkersopleiding in Eindhoven. Ik wilde graag banketbakker worden.

Na het voltooien van de banketbakkersopleiding wilde ik graag doorstuderen in Wageningen, wat destijds onder banketbakkers werd gezien als de beste praktijkschool van Nederland. Een groot voordeel was dat ik daar ook ondernemersvaardigheden aangereikt kreeg, die ik erg interessant vond. Na het voltooien van de opleiding kon je je eigen banketbakkerswinkel openen. Dat is er echter nooit van gekomen.

Ik koos er voor om verder te studeren en ging naar de Hogeschool van Delft om aldaar de opleiding “Business & Food” te studeren. Daar kreeg ik bedrijfskundige vakken om een organisatie beter te laten presteren en te managen. In Delft heb ik dan ook mijn Ingenieurs titel behaald in de Bedrijfskunde.

Vervolgens kwam ik bij een bank te werken. Ik merkte echter al snel dat ik veel te eigenwijs was om bij een bank te kunnen werken. Bij toeval kwam ik anderhalf jaar later te werken op de Marketing & Sales afdeling van een gerechtsdeurwaarderskantoor in Rotterdam.

Al snel wilde ik de gerechtsdeurwaardersopleiding gaan volgen. Vanaf de start kon ik daardoor ondernemers ook juridisch adviseren. Hoe ziet een goed facturatietraject er uit? Kan ik mijn vordering al uit handen geven? Is mijn vordering verjaard? Mag ik het retentierecht uitoefenen? Allemaal vragen die ik door het volgen van de gerechtsdeurwaardersopleiding zelfstandig kon beantwoorden in plaats van een beroep te doen op een van de juristen van kantoor.

Twee jaar na het afronden van de vierjarige gerechtsdeurwaardersopleiding heb ik mijn ondernemersvaardigheden kunnen testen als freelance kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Ik verhuurde mijzelf aan gerechtsdeurwaarderskantoren die in een bepaalde regio niet kwamen, of weinig tijd hadden om bijzondere ambtelijke handelingen zelf te verrichten, zoals een ontruiming of beslaglegging op de huisraad. Ik verrichte toen voor meerdere gerechtsdeurwaarderskantoren deze ambtelijke handelingen.

In 2015 kreeg ik de kans om bij de “Commissie van Deskundigen” mijn ondernemersplan aan te bieden om kans te maken om mijn eigen gerechtsdeurwaarderskantoor met standplaats ’s-Hertogenbosch. Mijn verzoek werd unaniem door de Commissie van Deskundigen goedgekeurd. Koning Willem Alexander heeft daardoor op 31 augustus 2015 bij Koninklijk besluit mij benoemd tot “Gerechtsdeurwaarder” te ’s-Hertogenbosch. Op 6 oktober 2015 ben ik door het afleggen van de eed officieel aangesteld als “Gerechtsdeurwaarder”. Iets waar ik met recht trots op ben omdat ik vanaf die datum mensen kan helpen om te krijgen waar ze volgens de rechter recht op hebben.

Daar ligt dan ook mijn passie, er voor te zorgen dat het recht zegeviert en dat gerechtelijke uitspraken worden nagekomen. Met veel enthousiasme werk ik dagelijks met mijn team aan rechtvaardigheid. Het correct nakomen van financiële verplichtingen vind ik enorm belangrijk. Wanneer de schuldenaar niets van zich laat horen of probeert onder zijn financiële verantwoordelijkheid uit te komen, dan aarzel ik niet om alle beslag mogelijkheden die de wet mij ter beschikking stelt in te zetten om betaling af te dwingen.

Jurgen Zuurman

Contact

Heeft u nog andere vragen? We beantwoorden ze graag. Bel of e-mail ons direct!

Neem contact op

Wij scoren gemiddeld een 9,4 op basis van 28 recensies