Terug naar alle vragen

Welke gegevens mag een gerechtsdeurwaarder opvragen?

Een gerechtsdeurwaarder mag bepaalde privégegevens van de schuldenaar opvragen, maar alleen als deze informatie relevant is voor zijn of haar taak als gerechtsdeurwaarder. In de Basisregistratie Personen (BRP) kan de gerechtsdeurwaarder controleren of de schuldenaar nog leeft, waar hij of zij woont en of er thuiswonende kinderen zijn. Daarnaast kan de gerechtsdeurwaarder in het Digitaal Beslagregister (DBR) nagaan of de schuldenaar ook andere geregistreerde schulden heeft bij andere gerechtsdeurwaarderskantoren. Zo kan de gerechtsdeurwaarder een overzicht maken van de totale schuldenlast. Bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) mag de gerechtsdeurwaarder inzien welke voertuigen op naam van de schuldenaar staan. In het Kadaster kan de gerechtsdeurwaarder controleren of de schuldenaar onroerend goed bezit en bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) of er sprake is van inkomsten, een uitkering of pensioen. De gerechtsdeurwaarder mag ook informatie opvragen bij de Kamer van Koophandel (KvK). Bij de bank kan de gerechtsdeurwaarder nagaan of de schuldenaar een positief of negatief saldo op zijn of haar bankrekening heeft. De hoogte van het positieve saldo moet de bank doorgeven ná de beslaglegging en mag de bank nog niet verstekken vóór de beslaglegging op de bantegoeden.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee1

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Sjef de Wit
Den Haag

hr Zuurman is een uiterst professionele deurwaarder, tegelijkertijd een heel vriendelijk mens om mee samen te werken. De informatie van dit kantoor is volledig en de werkwijze is erg transparant. Mocht U ooit in de situatie komen, dat een deurwaarder noodzakelijk is, dan kunnen wij deze Organisatie van harte aanbevelen. Dit geldt ook voor Dhr J Zuurman privé.

Vincent Protin
Eindhoven

Heel snel en doeltreffend !! Gerechtelijke uitspraak binnen 1,5 week geïncasseerd, waarbij de tegenpartij claimde zogenaamd niks te kunnen betalen. Top!!

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies