Een gerechtsdeurwaarder mag bepaalde privégegevens van de schuldenaar opvragen, maar alleen als deze informatie relevant is voor zijn of haar taak als gerechtsdeurwaarder. In de Basisregistratie Personen (BRP) kan de gerechtsdeurwaarder controleren of de schuldenaar nog leeft, waar hij of zij woont en of er thuiswonende kinderen zijn. Daarnaast kan de gerechtsdeurwaarder in het Digitaal Beslagregister (DBR) nagaan of de schuldenaar ook andere geregistreerde schulden heeft bij andere gerechtsdeurwaarderskantoren. Zo kan de gerechtsdeurwaarder een overzicht maken van de totale schuldenlast. Bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) mag de gerechtsdeurwaarder inzien welke voertuigen op naam van de schuldenaar staan. In het Kadaster kan de gerechtsdeurwaarder controleren of de schuldenaar onroerend goed bezit en bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) of er sprake is van inkomsten, een uitkering of pensioen. De gerechtsdeurwaarder mag ook informatie opvragen bij de Kamer van Koophandel (KvK). Bij de bank kan de gerechtsdeurwaarder nagaan of de schuldenaar een positief of negatief saldo op zijn of haar bankrekening heeft. De hoogte van het positieve saldo moet de bank doorgeven ná de beslaglegging en mag de bank nog niet verstekken vóór de beslaglegging op de bantegoeden.
Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we direct voor u aan de slag kunnen gaan!
Ik ken Jurgen niet alleen als een heel voordelige, maar ook als een heel vakbekwaam deurwaarder. Hij is vasthoudend, doelgericht en respectvol in zijn optreden. Voor een deurwaarder zijn dat belangrijke eigenschappen.”
Betrouwbare partij met goede expertise die heeft geleid tot het gewenste resultaat!
Heel snel en doeltreffend !! Gerechtelijke uitspraak binnen 1,5 week geïncasseerd, waarbij de tegenpartij claimde zogenaamd niks te kunnen betalen. Top!!