Wat zijn mijn rechten met betrekking tot een gerechtsdeurwaarder?

Als je te maken krijgt met een gerechtsdeurwaarder is het belangrijk om te weten welke rechten je hebt. Allereerst moet de gerechtsdeurwaarder bij beslaglegging op je inkomsten of bankrekening altijd rekening houden met de beslagvrije voet. Dit betekent dat er een bepaald bedrag voor je over moet blijven waarvan je je vaste lasten kunt betalen en boodschappen kunt doen. Daarnaast heb je het recht om met respect behandeld te worden. De gerechtsdeurwaarder mag je niet aanraken en geen kleding, sieraden of tas van je lichaam verwijderen. Als er beslag wordt gelegd op je inkomen, je vermogen of je bezittingen, heb je het recht om de ambtelijke stukken en documenten in te zien. Wil je meer informatie of heb je vragen over je procedure en je situatie? Dan heb je het recht om het betreffende gerechtsdeurwaarderskantoor te bezoeken om hier vertrouwelijk en discreet over in gesprek te gaan.

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

André

Ik ben bij de voordeligste deurwaarder terecht gekomen omdat hij werd aanbevolen door mijn vrouw en tevens deurwaarder. De aanbeveling heeft zeer goed uitgepakt, alles wat er te winnen viel is door de voordeligste deurwaarder binnengesleept en alle afspraken zijn netjes nagekomen. Erg tevreden.

Nick de Winter
Zoeterwoude

Na een lange privé strijd over geld had ik de moed opgegeven om het ooit nog terug te zien. Meer dan kwaad en teleurgesteld kon ik niet zijn op de persoon in kwestie. Toen ben ik opzoek gegaan naar een deurwaarder die hopelijk mijn probleem kon oplossen. Ik kwam terecht bij de voordeligste deurwaarder. Ik heb verder (gelukkig) geen vergelijking met een andere deurwaarder maar mijn ervaring met de voordeligste deurwaarder is zeer positief. Ze hebben voor mij al het geld wat ik nog tegoed had terug gevorderd. Daarnaast waren ze goed te bereiken via telefoon en mail. Als ik tussentijds vragen had werd deze altijd netjes beantwoord. Als enige aandachtpunt had ik dat ik niet altijd op de hoogte werd gehouden van de vordering van de zaak. Nu hebben ze een klanten portaal waarin alles word bijgehouden. Dit maakt het een stuk overzichtelijker.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 42 recensies