Terug naar alle vragen

Wat zijn mijn rechten met betrekking tot een gerechtsdeurwaarder?

Als je te maken krijgt met een gerechtsdeurwaarder is het belangrijk om te weten welke rechten je hebt. Allereerst moet de gerechtsdeurwaarder bij beslaglegging op je inkomsten of bankrekening altijd rekening houden met de beslagvrije voet. Dit betekent dat er een bepaald bedrag voor je over moet blijven waarvan je je vaste lasten kunt betalen en boodschappen kunt doen. Daarnaast heb je het recht om met respect behandeld te worden. De gerechtsdeurwaarder mag je niet aanraken en geen kleding, sieraden of tas van je lichaam verwijderen. Als er beslag wordt gelegd op je inkomen, je vermogen of je bezittingen, heb je het recht om de ambtelijke stukken en documenten in te zien. Wil je meer informatie of heb je vragen over je procedure en je situatie? Dan heb je het recht om het betreffende gerechtsdeurwaarderskantoor te bezoeken om hier vertrouwelijk en discreet over in gesprek te gaan.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

John P.
Woerden

Mijn aangebrachte zaak betreffende een huurachterstand is door het kantoor van Jurgen Zuurman op een zeer correcte en plezierige manier tot een goed einde gebracht. Het volledige bedrag dat de huurster schuldig was, is op haar verhaald. Ik kan dit kantoor van harte aanbevelen.

Sjef de Wit
Den Haag

hr Zuurman is een uiterst professionele deurwaarder, tegelijkertijd een heel vriendelijk mens om mee samen te werken. De informatie van dit kantoor is volledig en de werkwijze is erg transparant. Mocht U ooit in de situatie komen, dat een deurwaarder noodzakelijk is, dan kunnen wij deze Organisatie van harte aanbevelen. Dit geldt ook voor Dhr J Zuurman privé.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies