Terug naar alle vragen

Wat moet er allemaal in een dagvaarding staan?

De dagvaarding bevat gegevens met betrekking tot de rechtszaak die zal plaatsvinden en persoonlijke gegevens van de betrokken partijen. Ook wordt het geschil erin omschreven. In de dagvaarding staat wat de eisende partij wil waarover de rechter beslist. In de dagvaarding staat of de gedaagde per advocaat moet verschijnen, persoonlijk mag antwoorden, of iemand anders mag sturen, zoals een gemachtigde. De dagvaarding moet aan formele eisen voldoen: ontbreken er cruciale wettelijke gegevens, dan is de dagvaarding niet geldig. In de dagvaarding staat een optelsom van alle kosten die de deurwaarder heeft gemaakt om de dagvaarding te kunnen overhandigen aan de gedaagde partij. De dagvaarding wordt afgesloten met de handtekening van de deurwaarder.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Yann v. G.
Frankrijk

Goede service! Ik ben gewend hier in Frankrijk restaurants te beoordelen via Tripadvisor. Nu eens wat anders. Ik moet helaas via de Nederlandse rechter iemand dwingen onze overeenkomst na te komen. De site van De Voordeligste Deurwaarder stelt je in staat zelf een dagvaarding te maken. Dit bespaart al gauw 1000 euro. De “betekening” van de dagvaarding wordt vervolgens door De Voordeligste Deurwaarder gedaan. De service en communicatie verloopt vlekkeloos. Dit alles voor een bijzonder redelijke fee.

Shanel Nikashia Maqsood
Vlaardingen

Prima en kundige deurwaarder. Vlotte afhandeling en heel erg fijn en snel contact. In de toekomst zou ik zeker weer gebruik maken van de voordeligste deurwaarder.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies