Terug naar alle vragen

Wat moet er allemaal in een dagvaarding staan?

De dagvaarding bevat gegevens met betrekking tot de rechtszaak die zal plaatsvinden en persoonlijke gegevens van de betrokken partijen. Ook wordt het geschil erin omschreven. In de dagvaarding staat wat de eisende partij wil waarover de rechter beslist. In de dagvaarding staat of de gedaagde per advocaat moet verschijnen, persoonlijk mag antwoorden, of iemand anders mag sturen, zoals een gemachtigde. De dagvaarding moet aan formele eisen voldoen: ontbreken er cruciale wettelijke gegevens, dan is de dagvaarding niet geldig. In de dagvaarding staat een optelsom van alle kosten die de deurwaarder heeft gemaakt om de dagvaarding te kunnen overhandigen aan de gedaagde partij. De dagvaarding wordt afgesloten met de handtekening van de deurwaarder.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Sjaak Engelhard
Meppel

De inmiddels behoorlijk hoge huurachterstand welke al jaren voortsleepte en de echt “taaie” wanbetalers zijn door dit kantoor perfect afgehandeld, zodat ik mijn geld eindelijk heb ontvangen. Chapeaux van mijn kant en voor een eventueel volgende zaak weet ik waar ik terecht kan.

Mr. J.C.M. (Jorg) van Bladel | Willems van Bladel Advocaten
Den Bosch

Als advocatenkantoor hebben wij behoefte aan een deurwaarder die adequaat en correct handelend optreedt en die daarbij op de hoogte is van de laatste juridische regelgeving. Daarbij is het fijn als een deurwaarder met de klant meedenkt en zich flexibel opstelt. Wij vertrouwen onze zaken dan ook toe aan Jurgen en zijn team.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies