Wat mag de gerechtsdeurwaarder niet in beslag nemen?

Bij een beslaglegging moet de gerechtsdeurwaarder bepaalde regels en procedures hanteren. De gerechtsdeurwaarder mag niet zomaar van alles in beslag nemen. De beslaglegging moet altijd een financieel belang hebben. Kleding, sieraden en de tas die iemand op het moment van de beslaglegging draagt, mag de gerechtsdeurwaarder niet van het lichaam verwijderen. Kinderspeelgoed zal de gerechtsdeurwaarder meestal laten staan en niet in beslag nemen, behalve waarschijnlijk de Playstation. Goederen die noodzakelijk zijn in het dagelijks leven of voor het uitoefenen van het beroep van de schuldenaar, mag de gerechtsdeurwaarder niet in beslag nemen. Een gezelschapsdier mag alleen in beslag worden genomen als deze vanwege het ras of de stamboom veel geld waard is. Bij beslaglegging op het inkomen of de bankrekening geldt een beslagvrije voet: er moet altijd een minimumbedrag overblijven, zodat de schuldenaar in zijn of haar levensonderhoud kan blijven voorzien.

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Sjef de Wit
Den Haag

hr Zuurman is een uiterst professionele deurwaarder, tegelijkertijd een heel vriendelijk mens om mee samen te werken. De informatie van dit kantoor is volledig en de werkwijze is erg transparant. Mocht U ooit in de situatie komen, dat een deurwaarder noodzakelijk is, dan kunnen wij deze Organisatie van harte aanbevelen. Dit geldt ook voor Dhr J Zuurman privé.

Mr. J.C.M. (Jorg) van Bladel | Willems van Bladel Advocaten
Den Bosch

Als advocatenkantoor hebben wij behoefte aan een deurwaarder die adequaat en correct handelend optreedt en die daarbij op de hoogte is van de laatste juridische regelgeving. Daarbij is het fijn als een deurwaarder met de klant meedenkt en zich flexibel opstelt. Wij vertrouwen onze zaken dan ook toe aan Jurgen en zijn team.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 42 recensies