Terug naar alle vragen

Wat mag de gerechtsdeurwaarder niet in beslag nemen?

Bij een beslaglegging moet de gerechtsdeurwaarder bepaalde regels en procedures hanteren. De gerechtsdeurwaarder mag niet zomaar van alles in beslag nemen. De beslaglegging moet altijd een financieel belang hebben. Kleding, sieraden en de tas die iemand op het moment van de beslaglegging draagt, mag de gerechtsdeurwaarder niet van het lichaam verwijderen. Kinderspeelgoed zal de gerechtsdeurwaarder meestal laten staan en niet in beslag nemen, behalve waarschijnlijk de Playstation. Goederen die noodzakelijk zijn in het dagelijks leven of voor het uitoefenen van het beroep van de schuldenaar, mag de gerechtsdeurwaarder niet in beslag nemen. Een gezelschapsdier mag alleen in beslag worden genomen als deze vanwege het ras of de stamboom veel geld waard is. Bij beslaglegging op het inkomen of de bankrekening geldt een beslagvrije voet: er moet altijd een minimumbedrag overblijven, zodat de schuldenaar in zijn of haar levensonderhoud kan blijven voorzien.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Mr. J.C.M. (Jorg) van Bladel | Willems van Bladel Advocaten
Den Bosch

Als advocatenkantoor hebben wij behoefte aan een deurwaarder die adequaat en correct handelend optreedt en die daarbij op de hoogte is van de laatste juridische regelgeving. Daarbij is het fijn als een deurwaarder met de klant meedenkt en zich flexibel opstelt. Wij vertrouwen onze zaken dan ook toe aan Jurgen en zijn team.

Rik Leurs
Muiderberg

Zeer positieve ervaring met De Voordeligste Deurwaarder. Dhr Zuurman is een zeer correcte, beleefde, en kundige heer. Binnen een aantal dagen al resultaat, bij een klant die ongelofelijk stug is en niet-thuis geeft, is zeer indrukwekkend. Bedankt hiervoor! Ook voor het aannemen van mijn dossier, al is het maar vanwege het feit dat de vordering niet al te hoog was. Als ik (weer) een deurwaarder nodig heb of ik moet iemand aanraden, kom ik zeker terug op De Voordeligste Deurwaarder!

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies