Terug naar alle vragen

Wat mag de gerechtsdeurwaarder niet in beslag nemen?

Bij een beslaglegging moet de gerechtsdeurwaarder bepaalde regels en procedures hanteren. De gerechtsdeurwaarder mag niet zomaar van alles in beslag nemen. De beslaglegging moet altijd een financieel belang hebben. Kleding, sieraden en de tas die iemand op het moment van de beslaglegging draagt, mag de gerechtsdeurwaarder niet van het lichaam verwijderen. Kinderspeelgoed zal de gerechtsdeurwaarder meestal laten staan en niet in beslag nemen, behalve waarschijnlijk de Playstation. Goederen die noodzakelijk zijn in het dagelijks leven of voor het uitoefenen van het beroep van de schuldenaar, mag de gerechtsdeurwaarder niet in beslag nemen. Een gezelschapsdier mag alleen in beslag worden genomen als deze vanwege het ras of de stamboom veel geld waard is. Bij beslaglegging op het inkomen of de bankrekening geldt een beslagvrije voet: er moet altijd een minimumbedrag overblijven, zodat de schuldenaar in zijn of haar levensonderhoud kan blijven voorzien.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Werner Ero
Werner Ero Fotografie & Journalistiek, Vlijmen

Als het om een groot bedrag gaat, zoals bij mij, is het zeker zinvol een incassotraject in te gaan. Op welke andere manier kun je anders je gelijk halen als een opdrachtgever onterecht zijn poot stijf houd?  We zijn enorm blij dat het is gelukt om ons geld te incasseren. Het blijkt dat we uiteindelijk de goede actie hebben ondernomen om ons gelijk te krijgen. Voor mij stond al vanaf het begin vast dat ik helemaal in mijn gelijk stond. Maar gelijk hebben is niet hetzelfde als daadwerkelijk gelijk krijgen.  Nu kunnen we ook eindelijk deze zwarte bladzijde omslaan en weer verder gaan met de feitelijke bedrijfsvoering. Verder dank voor het meteen overmaken van het geld. Fijn dat er deurwaarders bestaan om je gelijk ook echt te kunnen halen!  Zo zie je maar weer dat als je echt gelijk hebt, de juiste mensen je kunnen steunen (o.a. De Voordeligste Deurwaarder 🙂 en je geduld hebt. Je uiteindelijk ook echt je gelijk kunt halen.

R. Schoenmakers
Eindhoven

Ik heb dit kantoor gevonden via internet. Ik was een beetje sceptisch maar wilde toch proberen met hen zaken te doen.
Alles wat er gecommuniceerd werd was duidelijk en werd correct en volgens afspraak uitgevoerd.
Ik zou de volgende keer opnieuw voor deze organisatie kiezen omdat zijn een betrouwbare en klantgerichte manier van werken hebben.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies