Terug naar alle vragen

Wat is het gevolg van fouten in de dagvaarding?

Door een fout in de dagvaarding kan een rechtsprocedure vertraging oplopen. De eisende partij dient de fout immers te herstellen en dat kost tijd. De gedaagde partij moet voldoende tijd krijgen om zich voor te bereiden op de zitting en mag hier niet door benadeeld worden. De meeste fouten in een dagvaarding kunnen hersteld worden. Als bijvoorbeeld het tijdstip van de zitting verkeerd is vermeld, kan de gerechtsdeurwaarder een hersteldagvaarding met de juiste gegevens uitbrengen. Als de dagvaarding aan de verkeerde persoon is gericht, wordt deze nietig verklaard en moet er een nieuwe dagvaarding worden opgesteld. Controleer daarom altijd goed of de dagvaarding de juiste informatie bevat.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

P. Jansen
Geleen

Na jaren liggen te sukkelen met een domme mevrouw Peters van het domme gerechtsdeurwaarderskantoor Vaessen te Sittard..pfff. ben ik eindelijk bij De Voordeligste Deurwaarder Den Bosch terecht gekomen .. en HIEP HIEP HOERA MIJN VORDERING IS BINNEN !!! Dit is pas KWALITEIT !! TOPPIE gegaan, petje af voor Jurgen en zijn TEAM !! groet Pierre

Rex Schothorst
Saltsjöbaden

In mijn geval ging het om internet fraude: wel betaald maar niet geleverd. Dit is professioneel opgepakt en de schade is uiteindelijk via een gerechtelijke procedure toegekend en in termijnen geïnd.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies