Terug naar alle vragen

Wat is de betekeningstermijn van een dagvaarding?

De betekeningstermijn van een dagvaarding bedraagt minimaal één week. Dit houdt in dat de dagvaarding uiterlijk een week voor de geplande zitting moet worden betekend. Als de zitting bijvoorbeeld op donderdag gepland staat, moet de dagvaarding uiterlijk op woensdag van de voorgaande week betekend zijn. Deze termijn zorgt ervoor dat de gedaagde partij voldoende tijd heeft om zich voor te bereiden op de rechtszaak en om eventueel juridische bijstand in te schakelen, zoals een advocaat. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan de rechter toestemming geven om deze termijn te verkorten. De gerechtsdeurwaarder noteert in zo’n bijzondere situatie dan altijd nauwkeurig de datum en tijd van de betekening. De rechter kan dan controleren of de gedaagde partij tijdig op de hoogte is gebracht en voldoende gelegenheid heeft gekregen om zich voor te bereiden op de zitting. Als beide partijen zich goed hebben voorbereid en hun standpunten kenbaar kunnen maken aan de rechter, kan de procedure eerlijk verlopen.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Jeroen Jansen
J. Jansen Schilderwerken, Oijen

Ik kan u DeVoordeligsteDeurwaarder.nl aanbevelen omdat zij…..Op een adequate manier, maar ook met gevoel voor mensen de zaak ter hand nemen.
Jurgen is iemand die naar mijn beleving op een vriendelijke en meedenkende manier naar beide partijen toe geschillen weet op te lossen, waarbij hij het belang van beide partijen niet uit het oog verliest.
In mijn geval ging het om een kleine vordering van 300 euro die al maanden sudderde en af en toe boven kwam, na enkele herinneringen en wat sms contact dutte het weer in, tot ik Jurgen leerde kennen.
Hij nam de zaak ter harte en zorgde dat er schot in de zaak kwam door er boven op te blijven op die kenmerkende manier van hem, vriendelijk maar wel doelgericht.
dit zorgde ervoor dat de klant binnen een week betaalde, waarbij beide partijen zich konden vinden in het resultaat.
Jurgen, nogmaals hartelijk dank.

John P.
Woerden

Mijn aangebrachte zaak betreffende een huurachterstand is door het kantoor van Jurgen Zuurman op een zeer correcte en plezierige manier tot een goed einde gebracht. Het volledige bedrag dat de huurster schuldig was, is op haar verhaald. Ik kan dit kantoor van harte aanbevelen.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies