Terug naar alle vragen

Wat gebeurt er tijdens een comparitie van partijen?

Tijdens een comparitie van partijen probeert de rechter te achterhalen of de partijen alsnog tot een gezamenlijke oplossing kunnen komen. Bijvoorbeeld door hen een compromis te laten sluiten. Rechters geven de voorkeur aan een situatie waarin de partijen, met hulp van de rechter, alsnog samen tot overeenstemming komen. Dit is vaak wenselijker dan een beslissing van de rechter die aan beide partijen wordt opgelegd. Tijdens de comparitie stelt de rechter op basis van de dagvaarding aanvullende vragen en krijgen de partijen de gelegenheid om meer duidelijkheid te geven over de vordering, eis, stellingen en redenen. Daarna krijgen de partijen de mogelijkheid om buiten de rechtszaal alsnog tot overeenstemming te komen. Lukt het niet om tot een gezamenlijke oplossing te komen, dan doet de rechter alsnog uitspraak.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Mathijs Smit
Make or Buy, 's-Hertogenbosch

Prima no cure no pay oplossing als klanten je facturen niet betalen. Goede informatie over het proces en eventuele vervolgstappen. Alles via telefoon en digitaal, dus kost weinig tijd.

Jo Aretz
Landgraaf

Uitermate tevreden. Vriendelijk contact, inhoudelijk goed op weg geholpen met een voorbeeld dagvaardiging. Nuttige feedback gehad op mijn concept dagvaarding enz enz. Mede hierdoor uiteindelijk mijn recht kunnen halen via de kantonrechter. Uiteindelijk ook door tussenkomst van “de voordeligste deurwaarder” alle bedragen kunnen innen. Jammer dat het zo moet maar fijn dat wij ons recht hebben kunnen halen. Mocht het onverhoopt weer een keer nodig zijn, weet ik bij wie ik hulp ga inroepen. Bij “de voordeligste deurwaarder”.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies