Terug naar alle vragen

Wat gebeurt er als de dagvaarding niet geldig is?

Als de dagvaarding niet op de juiste manier is uitgebracht, is deze ongeldig. De dagvaarding wordt dan als nietig beschouwd. Dit betekent dat de dagvaarding wordt behandeld alsof deze nooit is uitgebracht. De gerechtelijke procedure kan dan niet worden voortgezet. Volgens de wet is een dagvaarding pas rechtsgeldig als deze door een gerechtsdeurwaarder is uitgebracht aan de gedaagde partij. Een dagvaarding die op een andere manier wordt uitgebracht, bijvoorbeeld per e-mail, is dus niet rechtsgeldig. Ook is het niet toegestaan om de dagvaarding zelf of door iemand anders dan de gerechtsdeurwaarder te overhandigen aan de gedaagde. Heb je twijfels over de geldigheid van je dagvaarding? Neem dan contact op met de gerechtsdeurwaarder.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Mr. J.C.M. (Jorg) van Bladel | Willems van Bladel Advocaten
Den Bosch

Als advocatenkantoor hebben wij behoefte aan een deurwaarder die adequaat en correct handelend optreedt en die daarbij op de hoogte is van de laatste juridische regelgeving. Daarbij is het fijn als een deurwaarder met de klant meedenkt en zich flexibel opstelt. Wij vertrouwen onze zaken dan ook toe aan Jurgen en zijn team.

André

Ik ben bij de voordeligste deurwaarder terecht gekomen omdat hij werd aanbevolen door mijn vrouw en tevens deurwaarder. De aanbeveling heeft zeer goed uitgepakt, alles wat er te winnen viel is door de voordeligste deurwaarder binnengesleept en alle afspraken zijn netjes nagekomen. Erg tevreden.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies