Wat doet de gerechtsdeurwaarder als je niet thuis bent?

Wat de gerechtsdeurwaarder doet als blijkt dat je niet thuis bent, hangt af van de reden van het bezoek. Meestal komt een gerechtsdeurwaarder langs om een officieel document te overhandigen, zoals een dagvaarding of een vonnis. Of om je te vertellen dat er beslag is gelegd op je bankrekening of salaris. Als je niet thuis bent, kan de gerechtsdeurwaarder het document achterlaten in een speciale envelop, die gemarkeerd is met de tekst ‘ambtelijk stuk, inhoud direct lezen’. Dit is volledig rechtsgeldig. Toch heeft de gerechtsdeurwaarder de voorkeur voor persoonlijke overhandiging, zodat hij of zij het bezoek kan toelichten. Bij een ontruiming of beslaglegging laat de gerechtsdeurwaarder het slot openbreken door een slotenmaker. Vervolgens worden de spullen uit het pand gehaald, of legt de gerechtsdeurwaarder beslag op de waardevolle goederen die aanwezig zijn. Na afloop voorziet de slotenmaker het pand van nieuwe sloten. Op de deur laat de gerechtsdeurwaarder een briefje achter met de mededeling dat de sleutels kunnen worden opgehaald bij het gerechtsdeurwaarderskantoor.

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Remco Beekman
Brabantsche Worstenbroodjes, Den Bosch

Ik dacht dat een deurwaarder te duur was voor kleine bedrijven. Foutje. Devoordeligstedeurwaarder.nl/ Jurgen Zuurman zoekt ook voor mijn kleine bedrijf echt mee naar de beste en voordeligste oplossing om mijn factuur betaald te krijgen.

Aywan Soerdjbalie
YourCash & Euronet Worldwide, Rotterdam

Op advies van mijn broertje heb ik, na de rechterlijke uitspraak, contact gelegd met Jurgen betreft woningontruiming en vordering van de achterstanden.
Al meteen na het eerste gesprek werden er acties ondernomen en zat Jurgen er bovenop.
Dit heeft geleidt tot een hardhandig maar vooral een rechtvaardige manier van ontruiming van de woning.

Noemenswaardig is de beschikbaarheid van Jurgen. Er kan op elk moment van de dag overleg plaatsvinden zonder daarbij rekening te houden met “kantoortijden”. Dit heb ik dan ook als zeer prettig ervaren.

Kortom, onze ervaring met Jurgen van de voordeligste deurwaarder is zeer goed.
Over de werkwijze van Jurgen zeg ik dan ook ” de harde aanpak met een zacht G”

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 42 recensies