Terug naar alle vragen

Wat doet de gerechtsdeurwaarder als je niet thuis bent?

Wat de gerechtsdeurwaarder doet als blijkt dat je niet thuis bent, hangt af van de reden van het bezoek. Meestal komt een gerechtsdeurwaarder langs om een officieel document te overhandigen, zoals een dagvaarding of een vonnis. Of om je te vertellen dat er beslag is gelegd op je bankrekening of salaris. Als je niet thuis bent, kan de gerechtsdeurwaarder het document achterlaten in een speciale envelop, die gemarkeerd is met de tekst ‘ambtelijk stuk, inhoud direct lezen’. Dit is volledig rechtsgeldig. Toch heeft de gerechtsdeurwaarder de voorkeur voor persoonlijke overhandiging, zodat hij of zij het bezoek kan toelichten. Bij een ontruiming of beslaglegging laat de gerechtsdeurwaarder het slot openbreken door een slotenmaker. Vervolgens worden de spullen uit het pand gehaald, of legt de gerechtsdeurwaarder beslag op de waardevolle goederen die aanwezig zijn. Na afloop voorziet de slotenmaker het pand van nieuwe sloten. Op de deur laat de gerechtsdeurwaarder een briefje achter met de mededeling dat de sleutels kunnen worden opgehaald bij het gerechtsdeurwaarderskantoor.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja2 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Jeroen Jansen
J. Jansen Schilderwerken, Oijen

Ik kan u DeVoordeligsteDeurwaarder.nl aanbevelen omdat zij…..Op een adequate manier, maar ook met gevoel voor mensen de zaak ter hand nemen.
Jurgen is iemand die naar mijn beleving op een vriendelijke en meedenkende manier naar beide partijen toe geschillen weet op te lossen, waarbij hij het belang van beide partijen niet uit het oog verliest.
In mijn geval ging het om een kleine vordering van 300 euro die al maanden sudderde en af en toe boven kwam, na enkele herinneringen en wat sms contact dutte het weer in, tot ik Jurgen leerde kennen.
Hij nam de zaak ter harte en zorgde dat er schot in de zaak kwam door er boven op te blijven op die kenmerkende manier van hem, vriendelijk maar wel doelgericht.
dit zorgde ervoor dat de klant binnen een week betaalde, waarbij beide partijen zich konden vinden in het resultaat.
Jurgen, nogmaals hartelijk dank.

Marielle Hoes | Hoes Projectstoffering
Nistelrode

Hoe klein ook de “opdracht” is, Jurgen neemt het altijd zeer betrokken en serieus de je vraag of opdracht aan.
Geeft je duidelijk en eerlijk advies
Dit schept vertrouwen , een echte aanrader

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies