Terug naar alle vragen

Wat als je een gerechtsdeurwaarder niet kunt betalen?

Kun je een rekening niet betalen en krijg je daardoor te maken met een gerechtsdeurwaarder, dan zijn er verschillende opties. Het absolute minimumbedrag dat de gerechtsdeurwaarder kan opeisen, bedraagt vijf procent van je uitkering, plus je vakantiegeld. Als je tijdelijk geen geld hebt maar in de toekomst wel weer inkomsten verwacht, kun je uitstel van betaling vragen. Kun je echt niet betalen, maar heb je wel bezittingen? Dan kan de gerechtsdeurwaarder hier beslag op leggen en deze verkopen, om zo je schuld te voldoen. Ook kan de gerechtsdeurwaarder beslag leggen op je vermogen of je inkomen. Als je een budgetbeheerder, schuldhulpverlening of financieel coach hebt, kan de gerechtsdeurwaarder hiermee contact opnemen om een betalingsregeling te treffen. De gerechtsdeurwaarder kijkt altijd naar wat je wél kunt betalen en niet naar wat je niet kunt betalen.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Remco Beekman
Brabantsche Worstenbroodjes, Den Bosch

Ik dacht dat een deurwaarder te duur was voor kleine bedrijven. Foutje. Devoordeligstedeurwaarder.nl/ Jurgen Zuurman zoekt ook voor mijn kleine bedrijf echt mee naar de beste en voordeligste oplossing om mijn factuur betaald te krijgen.

Rik Leurs
Muiderberg

Zeer positieve ervaring met De Voordeligste Deurwaarder. Dhr Zuurman is een zeer correcte, beleefde, en kundige heer. Binnen een aantal dagen al resultaat, bij een klant die ongelofelijk stug is en niet-thuis geeft, is zeer indrukwekkend. Bedankt hiervoor! Ook voor het aannemen van mijn dossier, al is het maar vanwege het feit dat de vordering niet al te hoog was. Als ik (weer) een deurwaarder nodig heb of ik moet iemand aanraden, kom ik zeker terug op De Voordeligste Deurwaarder!

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies