Terug naar alle vragen

Wat als ik, na het ontvangen van een dagvaarding, niet kom opdagen bij de rechtszitting?

Met een rechtsgeldige dagvaarding die door een deurwaarder is bezorgd, word je opgeroepen om voor een kantonrechter of civiele rechter te verschijnen. Ga je niet naar de rechtszitting, dan gaat de rechter ervan uit dat je het eens bent met de vordering die in de dagvaarding staat beschreven. De rechter zal de eisende partij in het gelijk stellen, als de vordering op de rechter rechtmatig én gegrond overkomt. De rechter zal je dan veroordelen omdat je geen verweer hebt gevoerd. Je wordt dan ‘veroordeeld bij verstek’. De eisende partij kan vervolgens het vonnis door een deurwaarder laten incasseren. In dat geval kun je dus bezoek van een deurwaarder verwachten.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Yann v. G.
Frankrijk

Goede service! Ik ben gewend hier in Frankrijk restaurants te beoordelen via Tripadvisor. Nu eens wat anders. Ik moet helaas via de Nederlandse rechter iemand dwingen onze overeenkomst na te komen. De site van De Voordeligste Deurwaarder stelt je in staat zelf een dagvaarding te maken. Dit bespaart al gauw 1000 euro. De “betekening” van de dagvaarding wordt vervolgens door De Voordeligste Deurwaarder gedaan. De service en communicatie verloopt vlekkeloos. Dit alles voor een bijzonder redelijke fee.

Sjaak Engelhard
Meppel

De inmiddels behoorlijk hoge huurachterstand welke al jaren voortsleepte en de echt “taaie” wanbetalers zijn door dit kantoor perfect afgehandeld, zodat ik mijn geld eindelijk heb ontvangen. Chapeaux van mijn kant en voor een eventueel volgende zaak weet ik waar ik terecht kan.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies