Terug naar alle vragen

Wanneer verjaart een rekening bij een gerechtsdeurwaarder?

In principe verjaart een openstaande factuur nooit. Dit betekent dat je altijd kunt proberen om een oude factuur alsnog te laten betalen. Beroept de klant zich op verjaring en is de factuur daadwerkelijk verjaard? Dan hoeft de klant niet meer te betalen. Hoelang de verjaringstermijn is, hangt af van het type overeenkomst. Voor consumentenkoop geldt bijvoorbeeld een verjaringstermijn van twee jaar, terwijl deze voor een zakelijke overeenkomst vijf jaar kan zijn. Na verjaring kan een gerechtsdeurwaarder het bedrag niet meer afdwingen. Wel kan de schuldeiser na verjaring een gerechtelijke procedure starten. De rechter verzoekt de partijen dan meestal om samen op de gang tot een oplossing te komen. De overeenstemming tussen de partijen legt de rechter vast in een proces-verbaal van comparitie, die de rechter vervolgens ondertekent. Hoewel een vonnis twintig jaar geldig is, is een proces-verbaal van comparitie slechts vijf jaar geldig. Het is mogelijk om een vonnis te stuiten, zodat de geldigheidstermijn van het vonnis wordt verlengd.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

P. Jansen
Geleen

Na jaren liggen te sukkelen met een domme mevrouw Peters van het domme gerechtsdeurwaarderskantoor Vaessen te Sittard..pfff. ben ik eindelijk bij De Voordeligste Deurwaarder Den Bosch terecht gekomen .. en HIEP HIEP HOERA MIJN VORDERING IS BINNEN !!! Dit is pas KWALITEIT !! TOPPIE gegaan, petje af voor Jurgen en zijn TEAM !! groet Pierre

mr. C.A.M.H. Vink
Rechtnet Advocaten, Den Bosch

Ik ken Jurgen als een zeer integere en vakbekwame deurwaarder. Hij handelt altijd zeer snel en doelgericht. Bovendien is hij echt de goedkoopste. De meeste vonnissen worden ook nog zeer snel door hem geïnd.

Een echte aanrader dus!

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies