Wanneer verjaart een rekening bij een gerechtsdeurwaarder?

In principe verjaart een openstaande factuur nooit. Dit betekent dat je altijd kunt proberen om een oude factuur alsnog te laten betalen. Beroept de klant zich op verjaring en is de factuur daadwerkelijk verjaard? Dan hoeft de klant niet meer te betalen. Hoelang de verjaringstermijn is, hangt af van het type overeenkomst. Voor consumentenkoop geldt bijvoorbeeld een verjaringstermijn van twee jaar, terwijl deze voor een zakelijke overeenkomst vijf jaar kan zijn. Na verjaring kan een gerechtsdeurwaarder het bedrag niet meer afdwingen. Wel kan de schuldeiser na verjaring een gerechtelijke procedure starten. De rechter verzoekt de partijen dan meestal om samen op de gang tot een oplossing te komen. De overeenstemming tussen de partijen legt de rechter vast in een proces-verbaal van comparitie, die de rechter vervolgens ondertekent. Hoewel een vonnis twintig jaar geldig is, is een proces-verbaal van comparitie slechts vijf jaar geldig. Het is mogelijk om een vonnis te stuiten, zodat de geldigheidstermijn van het vonnis wordt verlengd.

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Emiel Hulshof | Hulshof, Kroonen & Groen
Rosmalen

Jurgen is een vakkundige persoon, die ervoor kan zorgen dat datgene waar je recht op hebt, op een snelle, correcte en menselijke wijze ook daadwerkelijk aan je toekomt.

mr. C.A.M.H. Vink
Rechtnet Advocaten, Den Bosch

Ik ken Jurgen als een zeer integere en vakbekwame deurwaarder. Hij handelt altijd zeer snel en doelgericht. Bovendien is hij echt de goedkoopste. De meeste vonnissen worden ook nog zeer snel door hem geïnd.

Een echte aanrader dus!

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,5 op basis van 42 recensies