Terug naar alle vragen

Wanneer komt de gerechtsdeurwaarder in actie?

De gerechtsdeurwaarder komt in actie op verzoek van een schuldeiser. Wanneer iemand zijn financiële verplichtingen niet nakomt, kan de schuldeiser de hulp van een gerechtsdeurwaarder inschakelen. De gerechtsdeurwaarder probeert te bereiken dat de financiële afspraken alsnog worden nagekomen of kunnen worden afgedwongen. De schuldeiser geeft de gerechtsdeurwaarder een volmacht om de daarvoor benodigde acties te ondernemen. De gerechtsdeurwaarder overhandigt bijvoorbeeld een dagvaarding of vonnis aan de gedaagde, of legt beslag op inkomsten, vermogen of bezittingen. Dit dient op een zorgvuldige en eerlijke manier te gebeuren, zowel voor de schuldeiser als voor de schuldenaar.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee1

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Anonieme alimentatie gerechtigde
's-Hertogenbosch

Er is niks zo vervelend als achter je eigen geld aan moeten zitten. Zeker niet als blijkt dat je ook daar weer geld voor moet betalen. Wat een opluchting was het om bij De Voordeligste Deurwaarder wél waar voor je geld te krijgen. Ik hoop hem nooit meer nodig te hebben, maar als ik deurwaarder Jurgen nodig heb, dan twijfel ik geen seconde!!

Remco Beekman
Brabantsche Worstenbroodjes, Den Bosch

Ik dacht dat een deurwaarder te duur was voor kleine bedrijven. Foutje. Devoordeligstedeurwaarder.nl/ Jurgen Zuurman zoekt ook voor mijn kleine bedrijf echt mee naar de beste en voordeligste oplossing om mijn factuur betaald te krijgen.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies