Terug naar alle vragen

Wanneer heb ik een advocaat nodig?

Het inschakelen van een advocaat is niet altijd verplicht, maar kan wel verstandig zijn. De kosten van een advocaat zijn in eerste instantie altijd voor je eigen rekening. Als de rechter de eisende partij in het gelijk stelt, kan de rechter de advocaatkosten van de eisende partij gedeeltelijk toewijzen aan de veroordeelde partij. Bij procedures voor de civiele rechter ben je verplicht om een advocaat in te schakelen. Dit is wettelijk vastgelegd. Als je voor de civiele rechter moet verschijnen en je inkomen is te laag om een advocaat te betalen, heb je mogelijk recht op een toevoeging. Dit betekent dat de Raad voor Rechtsbijstand een deel van de advocaatkosten voor zijn rekening neemt. Er geldt echter wel een eigen bijdrage, die afhankelijk is van je inkomen en vermogen. Als je zonder advocaat verschijnt of helemaal niet verschijnt in een civiele zaak, zal de rechter je sowieso veroordelen.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Erik de Jong
Harderwijk

Ik wilde graag zelf, dus zonder advocaat, de dagvaarding schrijven. Jurgen stuurde me heldere, beknopte informatie hoe ik dat kon doen. Vervolgens gaf zijn jurist de “finishing touch” en werd de dagvaarding bezorgd. Alles ging snel, goed en goedkoop. Geweldig!

Rik Leurs
Muiderberg

Zeer positieve ervaring met De Voordeligste Deurwaarder. Dhr Zuurman is een zeer correcte, beleefde, en kundige heer. Binnen een aantal dagen al resultaat, bij een klant die ongelofelijk stug is en niet-thuis geeft, is zeer indrukwekkend. Bedankt hiervoor! Ook voor het aannemen van mijn dossier, al is het maar vanwege het feit dat de vordering niet al te hoog was. Als ik (weer) een deurwaarder nodig heb of ik moet iemand aanraden, kom ik zeker terug op De Voordeligste Deurwaarder!

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies