Terug naar alle vragen

Waar mag de gerechtsdeurwaarder mij een dagvaarding overhandigen?

De gerechtsdeurwaarder heeft het recht om jou overal in Nederland een dagvaarding te overhandigen. Een Nederlandse gerechtsdeurwaarder kan echter geen dagvaarding in het buitenland betekenen. Ook is het niet toegestaan om een dagvaarding bij een ambassade te betekenen. Je bent verplicht om een dagvaarding aan te nemen, zelfs als deze tijdens een privéaangelegenheid aan je wordt overhandigd. Weigeren is geen optie; de gerechtsdeurwaarder zal de dagvaarding dan alsnog bij je achterlaten, ook als dit betekent dat deze voor je voeten wordt gelegd of op je auto wordt geplaatst. Er geldt een uitzondering voor erediensten (Kerkdienst of uitvaart). De gerechtsdeurwaarder mag jou geen dagvaarding overhandigen tijdens een eredienst, maar wel ervoor of erna. De gerechtsdeurwaarder mag de dagvaarding tussen zeven uur ’s ochtends en acht uur ’s avonds overhandigen, van maandag tot en met zaterdag.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

J. Dijksman
Pijnacker

Ben uitermate tevreden over de samenwerking. Nadat ik de dagvaarding deels zelf had opgesteld ( overigens volgens het voorbeeld welke ik vond op deze site) en het ter beoordeling had opgestuurd ontving ik van Jurgen Zuurman een compliment en tevens een advies om de dagvaarding door zijn kantoor te laten verfijnen om zodoende een betere kans van slagen te hebben tijdens de rechtszaak. Mij is gebleken dat dit professioneel is gedaan door juridische medewerker Pieter Taal. Ook nadat de dagvaarding was betekent ontving ik direct na afgifte een telefonische bevestiging. Of het deurwaarderskantoor van Jurgen Zuurman inderdaad de goedkoopste is weet ik niet want ik heb geen vergelijkende offertes aangevraagd. De geoffreerde vaste prijs leek mij meteen al redelijk dus ik zag geen reden om verder te kijken.  Ik kan het kantoor zeker aanbevelen.

Vincent Protin
Eindhoven

Heel snel en doeltreffend !! Gerechtelijke uitspraak binnen 1,5 week geïncasseerd, waarbij de tegenpartij claimde zogenaamd niks te kunnen betalen. Top!!

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies