Terug naar alle vragen

Moet ik als eisende partij ook bij de eerste zitting (bij de kantonrechter) zoals omschreven in de dagvaarding aanwezig zijn?

Nee, de eisende partij hoeft niet op de eerste zitting te verschijnen als die plaatsvindt bij de kantonrechter. De in de dagvaarding genoemde zittingsdatum geldt dus eigenlijk alleen voor de gedaagde partij. Als de eisende partij wel bij de zitting aanwezig is, krijgt deze niet het woord. De informatie, eis en bewijslast van de eisende partij zijn immers al opgenomen en beschreven in de dagvaarding. In de rechtbank geldt het beginsel van hoor en wederhoor, dat zou doorkruist worden als ook de eisende partij op de eerste zittingsdatum aanvullende informatie geeft omtrent het geschil met de gedaagde partij. Inhoudelijke geschillen worden bijna altijd later in de dagvaardingsprocedure besproken tijdens een comparitie van partijen. De rechter zal aan zowel de gedaagde als eisende partij vragen stellen omtrent het ontstaan van het geschil en de mogelijke oplossing.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Erik de Jong
Harderwijk

Ik wilde graag zelf, dus zonder advocaat, de dagvaarding schrijven. Jurgen stuurde me heldere, beknopte informatie hoe ik dat kon doen. Vervolgens gaf zijn jurist de “finishing touch” en werd de dagvaarding bezorgd. Alles ging snel, goed en goedkoop. Geweldig!

Hidde Abels
Boxtel

Dit kantoor heeft mij uitermate goed geholpen. Na het aanleveren van alle gegevens heeft dit kantoor 50% van de te vorderen som na ongeveer een jaar loonbeslag op de wanbetaler aan mij overgemaakt. Ik ben dus super blij dat dit gelukt is. Ze betalen ps uit als alles geïncasseerd is, dus als je snel om geld verlegen zit is dit geen optie. Maar je krijgt hier wel een eerlijk verhaal en dus alsnog 50% van het bedrag. Anders had nooit meer iets van mijn geld gezien vrees ik…. Een aanrader dus!!

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies