Terug naar alle vragen

Mag ik nieuwe stukken of documenten overleggen tijdens de comparitie?

Tijdens de comparitie is het toegestaan om nieuwe stukken of documenten in te dienen. Rechters zijn hier niet altijd enthousiast over, omdat alle betrokken partijen (de eisende partij, de gedaagde partij(en), de griffie en de rechter zelf) kopieën van deze stukken nodig hebben. Gewoonlijk dien je de stukken minimaal tien dagen voor de zitting in bij de rechtbank en de gedaagde partij. Als je tijdens de comparitie een nieuw stuk wilt overleggen, kan de rechter de zitting schorsen om er kennis van te nemen. Gaat het om een klein stuk, dan kan de rechter het mogelijk nog behandelen. Bij grotere stukken kan de rechter beslissen om de zitting op een later tijdstip voort te zetten. Er bestaat ook een kans dat de rechter het document afwijst, omdat de gelegenheid om stukken in te dienen eigenlijk al voorbij is.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Shanel Nikashia Maqsood
Vlaardingen

Prima en kundige deurwaarder. Vlotte afhandeling en heel erg fijn en snel contact. In de toekomst zou ik zeker weer gebruik maken van de voordeligste deurwaarder.

Rob van Opstal
RVO Dienstverlening, Udenhout

Hele goede service. Duidelijkheid en openheid spreken mij enorm aan. Ik heb met mijn bedrijf gelukkig nog niet heel vaak een beroep op een deurwaarder moeten doen, maar als het weer voor mocht komen, zal ik mij zeker opnieuw tot de voordeligste deurwaarder wenden.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies