Terug naar alle vragen

Mag ik nieuwe stukken of documenten overleggen tijdens de comparitie?

Tijdens de comparitie is het toegestaan om nieuwe stukken of documenten in te dienen. Rechters zijn hier niet altijd enthousiast over, omdat alle betrokken partijen (de eisende partij, de gedaagde partij(en), de griffie en de rechter zelf) kopieën van deze stukken nodig hebben. Gewoonlijk dien je de stukken minimaal tien dagen voor de zitting in bij de rechtbank en de gedaagde partij. Als je tijdens de comparitie een nieuw stuk wilt overleggen, kan de rechter de zitting schorsen om er kennis van te nemen. Gaat het om een klein stuk, dan kan de rechter het mogelijk nog behandelen. Bij grotere stukken kan de rechter beslissen om de zitting op een later tijdstip voort te zetten. Er bestaat ook een kans dat de rechter het document afwijst, omdat de gelegenheid om stukken in te dienen eigenlijk al voorbij is.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Emiel Hulshof | Hulshof, Kroonen & Groen
Rosmalen

Jurgen is een vakkundige persoon, die ervoor kan zorgen dat datgene waar je recht op hebt, op een snelle, correcte en menselijke wijze ook daadwerkelijk aan je toekomt.

Jo Aretz
Landgraaf

Uitermate tevreden. Vriendelijk contact, inhoudelijk goed op weg geholpen met een voorbeeld dagvaardiging. Nuttige feedback gehad op mijn concept dagvaarding enz enz. Mede hierdoor uiteindelijk mijn recht kunnen halen via de kantonrechter. Uiteindelijk ook door tussenkomst van “de voordeligste deurwaarder” alle bedragen kunnen innen. Jammer dat het zo moet maar fijn dat wij ons recht hebben kunnen halen. Mocht het onverhoopt weer een keer nodig zijn, weet ik bij wie ik hulp ga inroepen. Bij “de voordeligste deurwaarder”.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies