Terug naar alle vragen

Kan een dagvaarding worden ingetrokken?

Ja, een dagvaarding kan worden ingetrokken. Het recht om een dagvaarding in te trekken ligt bij de eisende partij of diens gemachtigde. De gedaagde partij heeft geen bevoegdheid om de dagvaarding in te trekken. De eisende partij kan ervoor kiezen om de dagvaarding in te trekken als er bijvoorbeeld een overeenkomst is bereikt tussen de partijen. Of als de gedaagde partij na het ontvangen van de dagvaarding alsnog voldoet aan de eisen van de eisende partij. De eisende partij dient dan een brief naar de rechtbank sturen waarin hij of zij de rechter verzoekt om de zaak te annuleren. Als de dagvaarding wordt ingetrokken vóór de zitting, hoeven er geen griffierechten te worden betaald.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Sjef de Wit
Den Haag

hr Zuurman is een uiterst professionele deurwaarder, tegelijkertijd een heel vriendelijk mens om mee samen te werken. De informatie van dit kantoor is volledig en de werkwijze is erg transparant. Mocht U ooit in de situatie komen, dat een deurwaarder noodzakelijk is, dan kunnen wij deze Organisatie van harte aanbevelen. Dit geldt ook voor Dhr J Zuurman privé.

Judith van Goch
Geffen

Ik ken Jurgen niet alleen als een heel voordelige, maar ook als een heel vakbekwaam deurwaarder. Hij is vasthoudend, doelgericht en respectvol in zijn optreden. Voor een deurwaarder zijn dat belangrijke eigenschappen.”

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies