Terug naar alle vragen

Ik kan geen advocaat betalen, maar ik word wel gedagvaard, wat nu?

Als je geen advocaat kunt betalen, maar wel wordt gedagvaard, is het belangrijk om de dagvaarding zorgvuldig te lezen. Hierin staat vermeld of je zelf in persoon moet verschijnen, een advocaat moet inschakelen of dat je je mag laten bijstaan door een andere gemachtigde. Als je verplicht bent om een advocaat in te schakelen, maar je kunt de kosten niet betalen, kom je mogelijk in aanmerking voor een toevoeging. Een toevoeging houdt in dat de Raad voor Rechtsbijstand een deel van je advocaatkosten op zich neemt. Er geldt wel een eigen bijdrage, afhankelijk van je inkomen en vermogen. Niet alle advocaten werken op basis van een toevoeging en alleen natuurlijke personen kunnen in aanmerking komen voor deze regeling. Bedrijven kunnen dus geen toevoeging krijgen. Als je als bedrijf wordt gedagvaard, moet je dus zelf de kosten voor de advocaat betalen, zelfs als dit tot een faillissement leidt. Als je als bedrijf geen advocaat inschakelt terwijl dit wel verplicht is, is de kans groot dat de rechter je veroordeelt.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee1

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Sjaak Engelhard
Meppel

De inmiddels behoorlijk hoge huurachterstand welke al jaren voortsleepte en de echt “taaie” wanbetalers zijn door dit kantoor perfect afgehandeld, zodat ik mijn geld eindelijk heb ontvangen. Chapeaux van mijn kant en voor een eventueel volgende zaak weet ik waar ik terecht kan.

Mees van der Wiel
Spijkenisse

Voor ons was dit de eerste keer dat wij (helaas) een deurwaarder moesten inschakelen i.v.m. niet betaalde gelden. Nadat wij dankzij de goede instructies zelf de dagvaardiging hadden opgesteld, is deze door De Voordeligste Deurwaarder betekend. Nadat de rechtbank ons in het gelijk had gesteld, heeft De Voordeligste Deurwaarder het vonnis betekend en ervoor gezorgd dat alle kosten alsnog betaald zijn. Hierbij konden wij via de portal van De Voordeligste Deurwaarder goed inzicht houden in het proces. Uiteraard hopen wij nooit meer van een deurwaarder gebruik te hoeven maken, maar als het nodig is, is De Voordeligste Deurwaarder weer onze eerste keus.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies