Terug naar alle vragen

Ik kan geen advocaat betalen, maar ik word wel gedagvaard, wat nu?

Als je geen advocaat kunt betalen, maar wel wordt gedagvaard, is het belangrijk om de dagvaarding zorgvuldig te lezen. Hierin staat vermeld of je zelf in persoon moet verschijnen, een advocaat moet inschakelen of dat je je mag laten bijstaan door een andere gemachtigde. Als je verplicht bent om een advocaat in te schakelen, maar je kunt de kosten niet betalen, kom je mogelijk in aanmerking voor een toevoeging. Een toevoeging houdt in dat de Raad voor Rechtsbijstand een deel van je advocaatkosten op zich neemt. Er geldt wel een eigen bijdrage, afhankelijk van je inkomen en vermogen. Niet alle advocaten werken op basis van een toevoeging en alleen natuurlijke personen kunnen in aanmerking komen voor deze regeling. Bedrijven kunnen dus geen toevoeging krijgen. Als je als bedrijf wordt gedagvaard, moet je dus zelf de kosten voor de advocaat betalen, zelfs als dit tot een faillissement leidt. Als je als bedrijf geen advocaat inschakelt terwijl dit wel verplicht is, is de kans groot dat de rechter je veroordeelt.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Shanel Nikashia Maqsood
Vlaardingen

Prima en kundige deurwaarder. Vlotte afhandeling en heel erg fijn en snel contact. In de toekomst zou ik zeker weer gebruik maken van de voordeligste deurwaarder.

Mr. J.C.M. (Jorg) van Bladel | Willems van Bladel Advocaten
Den Bosch

Als advocatenkantoor hebben wij behoefte aan een deurwaarder die adequaat en correct handelend optreedt en die daarbij op de hoogte is van de laatste juridische regelgeving. Daarbij is het fijn als een deurwaarder met de klant meedenkt en zich flexibel opstelt. Wij vertrouwen onze zaken dan ook toe aan Jurgen en zijn team.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies