Terug naar alle vragen

Ik als eiser ben vergeten om de dagvaarding aan te brengen bij de rechtbank. Wat kan ik nu nog doen?

Als je als eisende partij vergeet om de dagvaarding aan te brengen bij de rechtbank, kan de rechter je zaak niet behandelen. Zelfs niet als de gerechtsdeurwaarder de dagvaarding wel heeft betekend en de gedaagde op de aangegeven datum bij de rechter verschijnt. Het kan ook zijn dat de dagvaarding bij de post of in de rechtbank is zoekgeraakt. Kun je niet bewijzen dat je de dagvaarding bij de rechtbank hebt ingediend, dan zal de zitting niet doorgaan. De beste oplossing is dan om een nieuwe zitting in te plannen en de gerechtsdeurwaarder een nieuwe dagvaarding te laten betekenen. In spoedeisende gevallen kan de gerechtsdeurwaarder binnen veertien dagen een herstelexploot uitbrengen, waarin de gedaagde wordt opgeroepen om alsnog voor de rechter te verschijnen. Het is verstandig om te controleren of de rechtbank de dagvaarding daadwerkelijk heeft ontvangen, omdat er weleens fouten optreden bij de indiening.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Werner Ero
Werner Ero Fotografie & Journalistiek, Vlijmen

Als het om een groot bedrag gaat, zoals bij mij, is het zeker zinvol een incassotraject in te gaan. Op welke andere manier kun je anders je gelijk halen als een opdrachtgever onterecht zijn poot stijf houd?  We zijn enorm blij dat het is gelukt om ons geld te incasseren. Het blijkt dat we uiteindelijk de goede actie hebben ondernomen om ons gelijk te krijgen. Voor mij stond al vanaf het begin vast dat ik helemaal in mijn gelijk stond. Maar gelijk hebben is niet hetzelfde als daadwerkelijk gelijk krijgen.  Nu kunnen we ook eindelijk deze zwarte bladzijde omslaan en weer verder gaan met de feitelijke bedrijfsvoering. Verder dank voor het meteen overmaken van het geld. Fijn dat er deurwaarders bestaan om je gelijk ook echt te kunnen halen!  Zo zie je maar weer dat als je echt gelijk hebt, de juiste mensen je kunnen steunen (o.a. De Voordeligste Deurwaarder 🙂 en je geduld hebt. Je uiteindelijk ook echt je gelijk kunt halen.

Rob van Opstal
RVO Dienstverlening, Udenhout

Hele goede service. Duidelijkheid en openheid spreken mij enorm aan. Ik heb met mijn bedrijf gelukkig nog niet heel vaak een beroep op een deurwaarder moeten doen, maar als het weer voor mocht komen, zal ik mij zeker opnieuw tot de voordeligste deurwaarder wenden.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies