Terug naar alle vragen

Ik als eiser ben vergeten om de dagvaarding aan te brengen bij de rechtbank. Wat kan ik nu nog doen?

Als je als eisende partij vergeet om de dagvaarding aan te brengen bij de rechtbank, kan de rechter je zaak niet behandelen. Zelfs niet als de gerechtsdeurwaarder de dagvaarding wel heeft betekend en de gedaagde op de aangegeven datum bij de rechter verschijnt. Het kan ook zijn dat de dagvaarding bij de post of in de rechtbank is zoekgeraakt. Kun je niet bewijzen dat je de dagvaarding bij de rechtbank hebt ingediend, dan zal de zitting niet doorgaan. De beste oplossing is dan om een nieuwe zitting in te plannen en de gerechtsdeurwaarder een nieuwe dagvaarding te laten betekenen. In spoedeisende gevallen kan de gerechtsdeurwaarder binnen veertien dagen een herstelexploot uitbrengen, waarin de gedaagde wordt opgeroepen om alsnog voor de rechter te verschijnen. Het is verstandig om te controleren of de rechtbank de dagvaarding daadwerkelijk heeft ontvangen, omdat er weleens fouten optreden bij de indiening.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Maarten van Ingen
Watson Law, Den Bosch

“Wij moeten er van op aan kunnen dat de ambtshandelingen op het afgesproken tijdstip worden uitgevoerd. Daarbij gaat het soms om ambtshandelingen die complex zijn of niet alledaags en meer verlangen van de kennis en kunde van de deurwaarder. Onze cliënten gaan voor de kwaliteit en niet voor de prijs. Niettegenstaande de handelsnaam, die de focus lijkt te hebben op de prijs in plaats van de kwaliteit, zijn wij zeer tevreden over de bereikbaarheid, snelheid van handelen, flexibiliteit en kunde van deurwaarder Zuurman. Als die kwaliteit dan ook goedkoop blijkt is het mooi meegenomen.”

Hidde Abels
Boxtel

Dit kantoor heeft mij uitermate goed geholpen. Na het aanleveren van alle gegevens heeft dit kantoor 50% van de te vorderen som na ongeveer een jaar loonbeslag op de wanbetaler aan mij overgemaakt. Ik ben dus super blij dat dit gelukt is. Ze betalen ps uit als alles geïncasseerd is, dus als je snel om geld verlegen zit is dit geen optie. Maar je krijgt hier wel een eerlijk verhaal en dus alsnog 50% van het bedrag. Anders had nooit meer iets van mijn geld gezien vrees ik…. Een aanrader dus!!

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies