Terug naar alle vragen

Hoeveel kost het uitbrengen van een dagvaarding door een deurwaarder?

De deurwaarderskosten die in rekening worden gebracht voor het uitbrengen van een dagvaarding beginnen bij 103,33 euro exclusief btw. Dit geldt als er sprake is van één gedaagde met een bekende woon- of verblijfplaats in Nederland. Zijn er meerdere gedaagden die op een ander adres wonen? Dan kan het zijn dat de deurwaarder je per extra te bezoeken adres deze € 103,33 in rekening brengt. Er komen ook altijd nog enkele kosten bij, zoals de legeskosten voor de Basisregistratie Personen (BRP); deze zijn ongeveer twee euro per gedaagde. De legeskosten voor toezicht en tuchtrecht van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) bedragen ongeveer drie euro per dagvaarding. De Voordeligste Deurwaarder raadpleegt het Digitaal Beslagregister (DBR) voordat de dagvaarding wordt betekend; dit kost ongeveer twee euro. Er wordt dan gecontroleerd of de gedaagde partij al andere schulden heeft, want van een kale kip kun je niet plukken. Daarnaast kunnen er enkele andere kosten bijkomen, zoals portokosten à zeven euro of kosten voor een uittreksel van de Kamer van Koophandel (KvK), die ongeveer zes euro bedragen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Erik de Jong
Harderwijk

Ik wilde graag zelf, dus zonder advocaat, de dagvaarding schrijven. Jurgen stuurde me heldere, beknopte informatie hoe ik dat kon doen. Vervolgens gaf zijn jurist de “finishing touch” en werd de dagvaarding bezorgd. Alles ging snel, goed en goedkoop. Geweldig!

Hidde Abels
Boxtel

Dit kantoor heeft mij uitermate goed geholpen. Na het aanleveren van alle gegevens heeft dit kantoor 50% van de te vorderen som na ongeveer een jaar loonbeslag op de wanbetaler aan mij overgemaakt. Ik ben dus super blij dat dit gelukt is. Ze betalen ps uit als alles geïncasseerd is, dus als je snel om geld verlegen zit is dit geen optie. Maar je krijgt hier wel een eerlijk verhaal en dus alsnog 50% van het bedrag. Anders had nooit meer iets van mijn geld gezien vrees ik…. Een aanrader dus!!

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies