Terug naar alle vragen

Hoeveel kost het uitbrengen van een dagvaarding door een deurwaarder?

De deurwaarderskosten die in rekening worden gebracht voor het uitbrengen van een dagvaarding beginnen bij 103,33 euro exclusief btw. Dit geldt als er sprake is van één gedaagde met een bekende woon- of verblijfplaats in Nederland. Zijn er meerdere gedaagden die op een ander adres wonen? Dan kan het zijn dat de deurwaarder je per extra te bezoeken adres deze € 103,33 in rekening brengt. Er komen ook altijd nog enkele kosten bij, zoals de legeskosten voor de Basisregistratie Personen (BRP); deze zijn ongeveer twee euro per gedaagde. De legeskosten voor toezicht en tuchtrecht van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) bedragen ongeveer drie euro per dagvaarding. De Voordeligste Deurwaarder raadpleegt het Digitaal Beslagregister (DBR) voordat de dagvaarding wordt betekend; dit kost ongeveer twee euro. Er wordt dan gecontroleerd of de gedaagde partij al andere schulden heeft, want van een kale kip kun je niet plukken. Daarnaast kunnen er enkele andere kosten bijkomen, zoals portokosten à zeven euro of kosten voor een uittreksel van de Kamer van Koophandel (KvK), die ongeveer zes euro bedragen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Mr. J.C.M. (Jorg) van Bladel | Willems van Bladel Advocaten
Den Bosch

Als advocatenkantoor hebben wij behoefte aan een deurwaarder die adequaat en correct handelend optreedt en die daarbij op de hoogte is van de laatste juridische regelgeving. Daarbij is het fijn als een deurwaarder met de klant meedenkt en zich flexibel opstelt. Wij vertrouwen onze zaken dan ook toe aan Jurgen en zijn team.

Sjaak Engelhard
Meppel

De inmiddels behoorlijk hoge huurachterstand welke al jaren voortsleepte en de echt “taaie” wanbetalers zijn door dit kantoor perfect afgehandeld, zodat ik mijn geld eindelijk heb ontvangen. Chapeaux van mijn kant en voor een eventueel volgende zaak weet ik waar ik terecht kan.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies