Terug naar alle vragen

Hoelang is de wachttijd bij de rechtbank?

De reguliere, minimale termijn om iemand in Nederland te dagvaarden is acht dagen. Tussen de dagvaarding en de zitting moet namelijk minimaal één week zitten; de dag waarop de dagvaarding wordt overhandigd, telt daarbij niet mee. Afhankelijk van de mate van spoedeisend belang plant de rechtbank bij een kort-geding-procedure of wanneer er verweer wordt gevoerd, een zittingsdatum in. Ook speelt drukte bij de rechtbank een grote rol bij het inplannen van de zitting. In drukke periodes kan het zijn dat je enkele weken of zelfs een paar maanden moet wachten op de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja1 Nee4

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

John P.
Woerden

Mijn aangebrachte zaak betreffende een huurachterstand is door het kantoor van Jurgen Zuurman op een zeer correcte en plezierige manier tot een goed einde gebracht. Het volledige bedrag dat de huurster schuldig was, is op haar verhaald. Ik kan dit kantoor van harte aanbevelen.

Sjaak Engelhard
Meppel

De inmiddels behoorlijk hoge huurachterstand welke al jaren voortsleepte en de echt “taaie” wanbetalers zijn door dit kantoor perfect afgehandeld, zodat ik mijn geld eindelijk heb ontvangen. Chapeaux van mijn kant en voor een eventueel volgende zaak weet ik waar ik terecht kan.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies