Terug naar alle vragen

Hoelang duurt een dagvaardingsprocedure?

De duur van een dagvaardingsprocedure kan variëren van enkele dagen tot meer dan een jaar. De formele start van de rechtsprocedure is het moment waarop de gerechtsdeurwaarder de dagvaarding aan de gedaagde partij overhandigt. De zaak wordt daarna bij de rechtbank aangebracht. Na het uitbrengen van de dagvaarding duurt het minimaal een week voordat de daadwerkelijke zitting plaatsvindt. Bij spoedeisende zaken kan de zitting echter al na enkele dagen plaatsvinden, waardoor de rechter ook sneller uitspraak kan doen. In complexere zaken waarbij getuigenverhoren, deskundigenrapporten en uitgebreid overleg nodig zijn, kan de procedure bestaan uit meerdere zittingen en uitgebreide onderzoeken. Het kan dan meer dan een jaar duren voordat de rechter tot een uitspraak komt. De rechter streeft ernaar om zo snel mogelijk uitspraak te doen, maar neemt de benodigde tijd om de zaak zorgvuldig te bestuderen en een weloverwogen beslissing te maken.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Jo Aretz
Landgraaf

Uitermate tevreden. Vriendelijk contact, inhoudelijk goed op weg geholpen met een voorbeeld dagvaardiging. Nuttige feedback gehad op mijn concept dagvaarding enz enz. Mede hierdoor uiteindelijk mijn recht kunnen halen via de kantonrechter. Uiteindelijk ook door tussenkomst van “de voordeligste deurwaarder” alle bedragen kunnen innen. Jammer dat het zo moet maar fijn dat wij ons recht hebben kunnen halen. Mocht het onverhoopt weer een keer nodig zijn, weet ik bij wie ik hulp ga inroepen. Bij “de voordeligste deurwaarder”.

Erik de Jong
Harderwijk

Ik wilde graag zelf, dus zonder advocaat, de dagvaarding schrijven. Jurgen stuurde me heldere, beknopte informatie hoe ik dat kon doen. Vervolgens gaf zijn jurist de “finishing touch” en werd de dagvaarding bezorgd. Alles ging snel, goed en goedkoop. Geweldig!

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies