Terug naar alle vragen

Hoe zit het met de absolute en relatieve competentiegrens bij de rechter?

Bij het procederen zijn er twee belangrijke competentiegrenzen waar je rekening mee moet houden: de relatieve competentiegrens en de absolute competentiegrens. De relatieve competentiegrens heeft betrekking op de geografische locatie waar het geschil moet worden voorgelegd aan de kantonrechter. Als eisende partij kun je een gerechtsdeurwaarder inschakelen om te bepalen welke rechtbank geschikt is voor jouw geschil. Naast de relatieve competentiegrens is er de absolute competentiegrens. Die bepaalt het maximale bedrag dat de eisende partij mag vorderen. Deze grens is vastgesteld op 25.000 euro. Is het gevorderde bedrag hoger dan deze grens en gaat het om een arbeids-, consumenten- of huurgeschil? Dan kan de zaak nog steeds worden voorgelegd aan de kantonrechter die in de regio van de eigen woonplaats is gevestigd.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Yann v. G.
Frankrijk

Goede service! Ik ben gewend hier in Frankrijk restaurants te beoordelen via Tripadvisor. Nu eens wat anders. Ik moet helaas via de Nederlandse rechter iemand dwingen onze overeenkomst na te komen. De site van De Voordeligste Deurwaarder stelt je in staat zelf een dagvaarding te maken. Dit bespaart al gauw 1000 euro. De “betekening” van de dagvaarding wordt vervolgens door De Voordeligste Deurwaarder gedaan. De service en communicatie verloopt vlekkeloos. Dit alles voor een bijzonder redelijke fee.

Mathijs Smit
Make or Buy, 's-Hertogenbosch

Prima no cure no pay oplossing als klanten je facturen niet betalen. Goede informatie over het proces en eventuele vervolgstappen. Alles via telefoon en digitaal, dus kost weinig tijd.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies