Terug naar alle vragen

Hoe wordt een dagvaarding bezorgd?

Een dagvaarding moet altijd door een gerechtsdeurwaarder aan de gedaagde partij worden overhandigd. Ook als er niemand op het betreffende adres aanwezig is, of er niet open wordt gedaan, kan de dagvaarding rechtsgeldig worden betekend. De deurwaarder zal de dagvaarding dan in een speciale deurwaardersenvelop in de brievenbus achterlaten. Het is voor de gerechtsdeurwaarder in geen geval toegestaan om de dagvaarding bij de buren af te geven als er niemand open doet. Als de veiligheid van de deurwaarder in het gedrang komt, bijvoorbeeld doordat de ontvanger van de dagvaarding agressief reageert, mag de deurwaarder de dagvaarding ook per post toezenden aan de gedaagde partij. Door in de dagvaarding te vermelden waardoor fysieke afgifte onmogelijk was, kan de deurwaarder de dagvaarding op die manier toch rechtsgeldig betekenen. Ook als het adres tijdelijk niet bereikbaar is (bijvoorbeeld door een wegafsluiting of ernstig ongeluk), mag de deurwaarder de dagvaarding onder vermelding waarom het adres tijdelijk niet bereikbaar was, per post toesturen aan de gedaagde partij, waarmee de dagvaarding toch rechtsgeldig is betekend.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja21 Nee10

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Bart van der Beek
Lopik

Een zeer prettig toegewijd en deskundig deurwaarders bureau. Meerdere zaken die best nog lastig waren zijn snel efficiënt in goed overleg afgehandeld. Ook de weg naar de rechter en het innen van de vordering, zelf ook met oog voor de tegenpartij zodat deze uiteindelijk meewerkt. Een unieke ervaring die ik iedereen die lastige vorderingen heeft kan aanraden.

Cora van Hattem
Geldermalsen

Korte lijntjes, goede afspraken en je wordt als opdrachtgever goed op de hoogte gehouden. Snelle afronding van het dossier.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies