Terug naar alle vragen

Hoe wordt een dagvaarding bezorgd?

Een dagvaarding moet altijd door een gerechtsdeurwaarder aan de gedaagde partij worden overhandigd. Ook als er niemand op het betreffende adres aanwezig is, of er niet open wordt gedaan, kan de dagvaarding rechtsgeldig worden betekend. De deurwaarder zal de dagvaarding dan in een speciale deurwaardersenvelop in de brievenbus achterlaten. Het is voor de gerechtsdeurwaarder in geen geval toegestaan om de dagvaarding bij de buren af te geven als er niemand open doet. Als de veiligheid van de deurwaarder in het gedrang komt, bijvoorbeeld doordat de ontvanger van de dagvaarding agressief reageert, mag de deurwaarder de dagvaarding ook per post toezenden aan de gedaagde partij. Door in de dagvaarding te vermelden waardoor fysieke afgifte onmogelijk was, kan de deurwaarder de dagvaarding op die manier toch rechtsgeldig betekenen. Ook als het adres tijdelijk niet bereikbaar is (bijvoorbeeld door een wegafsluiting of ernstig ongeluk), mag de deurwaarder de dagvaarding onder vermelding waarom het adres tijdelijk niet bereikbaar was, per post toesturen aan de gedaagde partij, waarmee de dagvaarding toch rechtsgeldig is betekend.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Vincent Protin
Eindhoven

Heel snel en doeltreffend !! Gerechtelijke uitspraak binnen 1,5 week geïncasseerd, waarbij de tegenpartij claimde zogenaamd niks te kunnen betalen. Top!!

J. Dijksman
Pijnacker

Ben uitermate tevreden over de samenwerking. Nadat ik de dagvaarding deels zelf had opgesteld ( overigens volgens het voorbeeld welke ik vond op deze site) en het ter beoordeling had opgestuurd ontving ik van Jurgen Zuurman een compliment en tevens een advies om de dagvaarding door zijn kantoor te laten verfijnen om zodoende een betere kans van slagen te hebben tijdens de rechtszaak. Mij is gebleken dat dit professioneel is gedaan door juridische medewerker Pieter Taal. Ook nadat de dagvaarding was betekent ontving ik direct na afgifte een telefonische bevestiging. Of het deurwaarderskantoor van Jurgen Zuurman inderdaad de goedkoopste is weet ik niet want ik heb geen vergelijkende offertes aangevraagd. De geoffreerde vaste prijs leek mij meteen al redelijk dus ik zag geen reden om verder te kijken.  Ik kan het kantoor zeker aanbevelen.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies