Terug naar alle vragen

Hoe werkt openbaar dagvaarden?

Bij openbaar dagvaarden worden personen gedagvaard die geen bekende woon- of verblijfplaats hebben in Nederland, maar die wel in Nederland verblijven. De gerechtsdeurwaarder benadert in dat geval de rechtbank die het dichtst bij de woonplaats van de eisende partij is gevestigd, of de rechtbank in Den Haag, omdat deze altijd bevoegd is. Vervolgens betekent de gerechtsdeurwaarder de dagvaarding aan de officier van justitie. Om de gedaagde op de hoogte te stellen van de dagvaarding, moet er een publicatie plaatsvinden. In het verleden werd dit gedaan in de Staatscourant, maar tegenwoordig gebeurt dit via de website www.officielebekendmakingen.nl. In de publicatie wordt vermeld dat een kopie van de dagvaarding verkrijgbaar is op het kantoor van de gerechtsdeurwaarder. Deze publicatie is de start van de zittingstermijn, die minimaal drie maanden duurt. Na deze periode doet de rechter uitspraak.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Anonieme alimentatie gerechtigde
's-Hertogenbosch

Er is niks zo vervelend als achter je eigen geld aan moeten zitten. Zeker niet als blijkt dat je ook daar weer geld voor moet betalen. Wat een opluchting was het om bij De Voordeligste Deurwaarder wél waar voor je geld te krijgen. Ik hoop hem nooit meer nodig te hebben, maar als ik deurwaarder Jurgen nodig heb, dan twijfel ik geen seconde!!

Nick de Winter
Zoeterwoude

Na een lange privé strijd over geld had ik de moed opgegeven om het ooit nog terug te zien. Meer dan kwaad en teleurgesteld kon ik niet zijn op de persoon in kwestie. Toen ben ik opzoek gegaan naar een deurwaarder die hopelijk mijn probleem kon oplossen. Ik kwam terecht bij de voordeligste deurwaarder. Ik heb verder (gelukkig) geen vergelijking met een andere deurwaarder maar mijn ervaring met de voordeligste deurwaarder is zeer positief. Ze hebben voor mij al het geld wat ik nog tegoed had terug gevorderd. Daarnaast waren ze goed te bereiken via telefoon en mail. Als ik tussentijds vragen had werd deze altijd netjes beantwoord. Als enige aandachtpunt had ik dat ik niet altijd op de hoogte werd gehouden van de vordering van de zaak. Nu hebben ze een klanten portaal waarin alles word bijgehouden. Dit maakt het een stuk overzichtelijker.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies