Terug naar alle vragen

Hoe werkt openbaar dagvaarden?

Bij openbaar dagvaarden worden personen gedagvaard die geen bekende woon- of verblijfplaats hebben in Nederland, maar die wel in Nederland verblijven. De gerechtsdeurwaarder benadert in dat geval de rechtbank die het dichtst bij de woonplaats van de eisende partij is gevestigd, of de rechtbank in Den Haag, omdat deze altijd bevoegd is. Vervolgens betekent de gerechtsdeurwaarder de dagvaarding aan de officier van justitie. Om de gedaagde op de hoogte te stellen van de dagvaarding, moet er een publicatie plaatsvinden. In het verleden werd dit gedaan in de Staatscourant, maar tegenwoordig gebeurt dit via de website www.officielebekendmakingen.nl. In de publicatie wordt vermeld dat een kopie van de dagvaarding verkrijgbaar is op het kantoor van de gerechtsdeurwaarder. Deze publicatie is de start van de zittingstermijn, die minimaal drie maanden duurt. Na deze periode doet de rechter uitspraak.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Bart van der Beek
Lopik

Een zeer prettig toegewijd en deskundig deurwaarders bureau. Meerdere zaken die best nog lastig waren zijn snel efficiënt in goed overleg afgehandeld. Ook de weg naar de rechter en het innen van de vordering, zelf ook met oog voor de tegenpartij zodat deze uiteindelijk meewerkt. Een unieke ervaring die ik iedereen die lastige vorderingen heeft kan aanraden.

Hidde Abels
Boxtel

Dit kantoor heeft mij uitermate goed geholpen. Na het aanleveren van alle gegevens heeft dit kantoor 50% van de te vorderen som na ongeveer een jaar loonbeslag op de wanbetaler aan mij overgemaakt. Ik ben dus super blij dat dit gelukt is. Ze betalen ps uit als alles geïncasseerd is, dus als je snel om geld verlegen zit is dit geen optie. Maar je krijgt hier wel een eerlijk verhaal en dus alsnog 50% van het bedrag. Anders had nooit meer iets van mijn geld gezien vrees ik…. Een aanrader dus!!

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies