Terug naar alle vragen

Hoe werkt openbaar dagvaarden?

Bij openbaar dagvaarden worden personen gedagvaard die geen bekende woon- of verblijfplaats hebben in Nederland, maar die wel in Nederland verblijven. De gerechtsdeurwaarder benadert in dat geval de rechtbank die het dichtst bij de woonplaats van de eisende partij is gevestigd, of de rechtbank in Den Haag, omdat deze altijd bevoegd is. Vervolgens betekent de gerechtsdeurwaarder de dagvaarding aan de officier van justitie. Om de gedaagde op de hoogte te stellen van de dagvaarding, moet er een publicatie plaatsvinden. In het verleden werd dit gedaan in de Staatscourant, maar tegenwoordig gebeurt dit via de website www.officielebekendmakingen.nl. In de publicatie wordt vermeld dat een kopie van de dagvaarding verkrijgbaar is op het kantoor van de gerechtsdeurwaarder. Deze publicatie is de start van de zittingstermijn, die minimaal drie maanden duurt. Na deze periode doet de rechter uitspraak.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Roald Craenen
Vind mij Online, 's-Hertogenbosch

Snelle en correcte afhandeling van onze zaak. We hebben de samenwerking met De Voordeligste Deurwaarder als zeer prettig ervaren en zijn blij dat onze zaak snel is opgepakt.

Jo Aretz
Landgraaf

Uitermate tevreden. Vriendelijk contact, inhoudelijk goed op weg geholpen met een voorbeeld dagvaardiging. Nuttige feedback gehad op mijn concept dagvaarding enz enz. Mede hierdoor uiteindelijk mijn recht kunnen halen via de kantonrechter. Uiteindelijk ook door tussenkomst van “de voordeligste deurwaarder” alle bedragen kunnen innen. Jammer dat het zo moet maar fijn dat wij ons recht hebben kunnen halen. Mocht het onverhoopt weer een keer nodig zijn, weet ik bij wie ik hulp ga inroepen. Bij “de voordeligste deurwaarder”.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies