Terug naar alle vragen

Hoe dagvaard ik iemand die in het buitenland woont?

Iemand die in het buitenland woont en in Nederland voor de rechter moet verschijnen, wordt via een Nederlandse gerechtsdeurwaarder gedagvaard. De gerechtelijke procedure start wanneer de Nederlandse deurwaarder de dagvaarding betekent. De betekende dagvaarding wordt vervolgens per aangetekende post naar een gerechtsdeurwaarder in het betreffende land gestuurd. Die zorgt ervoor dat de dagvaarding aan de gedaagde wordt overhandigd. Ook ontvangt de gedaagde per aangetekende post een kopie van de door de Nederlandse deurwaarder betekende dagvaarding. Zo wordt dubbele zekerheid verkregen; de gedaagde kan dan niet beweren dat hij of zij niet over de dagvaardingsprocedure is geïnformeerd.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja2 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Shanel Nikashia Maqsood
Vlaardingen

Prima en kundige deurwaarder. Vlotte afhandeling en heel erg fijn en snel contact. In de toekomst zou ik zeker weer gebruik maken van de voordeligste deurwaarder.

Jo Aretz
Landgraaf

Uitermate tevreden. Vriendelijk contact, inhoudelijk goed op weg geholpen met een voorbeeld dagvaardiging. Nuttige feedback gehad op mijn concept dagvaarding enz enz. Mede hierdoor uiteindelijk mijn recht kunnen halen via de kantonrechter. Uiteindelijk ook door tussenkomst van “de voordeligste deurwaarder” alle bedragen kunnen innen. Jammer dat het zo moet maar fijn dat wij ons recht hebben kunnen halen. Mocht het onverhoopt weer een keer nodig zijn, weet ik bij wie ik hulp ga inroepen. Bij “de voordeligste deurwaarder”.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies