Terug naar alle vragen

Hoe dagvaard ik iemand die in het buitenland woont?

Iemand die in het buitenland woont en in Nederland voor de rechter moet verschijnen, wordt via een Nederlandse gerechtsdeurwaarder gedagvaard. De gerechtelijke procedure start wanneer de Nederlandse deurwaarder de dagvaarding betekent. De betekende dagvaarding wordt vervolgens per aangetekende post naar een gerechtsdeurwaarder in het betreffende land gestuurd. Die zorgt ervoor dat de dagvaarding aan de gedaagde wordt overhandigd. Ook ontvangt de gedaagde per aangetekende post een kopie van de door de Nederlandse deurwaarder betekende dagvaarding. Zo wordt dubbele zekerheid verkregen; de gedaagde kan dan niet beweren dat hij of zij niet over de dagvaardingsprocedure is geïnformeerd.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja7 Nee6

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

mr. C.A.M.H. Vink
Rechtnet Advocaten, Den Bosch

Ik ken Jurgen als een zeer integere en vakbekwame deurwaarder. Hij handelt altijd zeer snel en doelgericht. Bovendien is hij echt de goedkoopste. De meeste vonnissen worden ook nog zeer snel door hem geïnd.

Een echte aanrader dus!

Bart van der Beek
Lopik

Een zeer prettig toegewijd en deskundig deurwaarders bureau. Meerdere zaken die best nog lastig waren zijn snel efficiënt in goed overleg afgehandeld. Ook de weg naar de rechter en het innen van de vordering, zelf ook met oog voor de tegenpartij zodat deze uiteindelijk meewerkt. Een unieke ervaring die ik iedereen die lastige vorderingen heeft kan aanraden.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies