Terug naar alle vragen

Help! Ik heb een fout gemaakt in mijn dagvaarding, wat nu?

Het kan gebeuren dat je een fout ontdekt in je dagvaarding nadat deze al aan de gedaagde partij is overhandigd. Je dient in dat geval een akte naar zowel de rechtbank als de gedaagde partij te sturen. Zo’n schriftelijke verklaring wordt ook wel een verandering of vermeerdering van eis genoemd. In deze schriftelijke verklaring geef je aan welke vergissing je hebt gemaakt en op welke manier je deze wilt herstellen. Een veelvoorkomende fout is een rekenfout in het opgeëiste bedrag, dat hoger of lager blijkt te zijn dan in de dagvaarding is aangegeven. Met een verandering of vermeerdering van eis laat je de betrokken partijen weten dat het oorspronkelijke bedrag niet juist is en eigenlijk hoger of lager uitvalt.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Rob van Opstal
RVO Dienstverlening, Udenhout

Hele goede service. Duidelijkheid en openheid spreken mij enorm aan. Ik heb met mijn bedrijf gelukkig nog niet heel vaak een beroep op een deurwaarder moeten doen, maar als het weer voor mocht komen, zal ik mij zeker opnieuw tot de voordeligste deurwaarder wenden.

Sjef de Wit
Den Haag

hr Zuurman is een uiterst professionele deurwaarder, tegelijkertijd een heel vriendelijk mens om mee samen te werken. De informatie van dit kantoor is volledig en de werkwijze is erg transparant. Mocht U ooit in de situatie komen, dat een deurwaarder noodzakelijk is, dan kunnen wij deze Organisatie van harte aanbevelen. Dit geldt ook voor Dhr J Zuurman privé.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies