Terug naar alle vragen

De gedaagde staat onder curatele, wat nu?

Als de gedaagde onder curatele staat, betekent dit vaak dat die persoon moeite heeft met het beheren van geld. Je kunt deze persoon dagvaarden via zijn of haar curator. De gerechtsdeurwaarder kan je hierbij helpen. De vraag is of het dagvaarden van een persoon via zijn of haar curator de moeite waard is, omdat de gedaagde vaak weinig financiële middelen heeft. Hoewel je gelijk kunt krijgen van de rechter, zal het uiteindelijk lastig of zelfs onmogelijk zijn om de gedaagde te laten betalen. Overweeg goed of je de procedure wilt voortzetten als de gedaagde onder curatele staat, omdat dit waarschijnlijk weinig resultaat zal opleveren.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Bart van der Beek
Lopik

Een zeer prettig toegewijd en deskundig deurwaarders bureau. Meerdere zaken die best nog lastig waren zijn snel efficiënt in goed overleg afgehandeld. Ook de weg naar de rechter en het innen van de vordering, zelf ook met oog voor de tegenpartij zodat deze uiteindelijk meewerkt. Een unieke ervaring die ik iedereen die lastige vorderingen heeft kan aanraden.

Roald Craenen
Vind mij Online, 's-Hertogenbosch

Snelle en correcte afhandeling van onze zaak. We hebben de samenwerking met De Voordeligste Deurwaarder als zeer prettig ervaren en zijn blij dat onze zaak snel is opgepakt.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies