Terug naar alle vragen

De gedaagde partij heeft geen bekende woon- of verblijfplaats in Nederland of daarbuiten. Hoe dagvaard ik deze partij?

Iemand die geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland of daarbuiten heeft, kan wel worden gedagvaard. De eisende partij dient dan openbaar te dagvaarden, via de officier van justitie van de rechtbank in Den Haag. De deurwaarder betekent de dagvaarding aan de griffiemedewerker en de officier van justitie checkt of de adresgegevens van de gedaagde daadwerkelijk onbekend zijn. De wet schrijft voor dat de deurwaarder de openbare dagvaarding in de Nederlandse Staatscourant moet vermelden. De zittingstermijn is dan minimaal drie maanden. Meestal vloeit er een verstekvonnis voort uit een openbare dagvaarding, doordat de gedaagde de oproep in de Staatscourant niet leest en dus niet bij de zitting aanwezig is. Omdat geen verweer wordt gevoerd, wordt de eisende partij vaak in het gelijk gesteld.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Remco Beekman
Brabantsche Worstenbroodjes, Den Bosch

Ik dacht dat een deurwaarder te duur was voor kleine bedrijven. Foutje. Devoordeligstedeurwaarder.nl/ Jurgen Zuurman zoekt ook voor mijn kleine bedrijf echt mee naar de beste en voordeligste oplossing om mijn factuur betaald te krijgen.

Yann v. G.
Frankrijk

Goede service! Ik ben gewend hier in Frankrijk restaurants te beoordelen via Tripadvisor. Nu eens wat anders. Ik moet helaas via de Nederlandse rechter iemand dwingen onze overeenkomst na te komen. De site van De Voordeligste Deurwaarder stelt je in staat zelf een dagvaarding te maken. Dit bespaart al gauw 1000 euro. De “betekening” van de dagvaarding wordt vervolgens door De Voordeligste Deurwaarder gedaan. De service en communicatie verloopt vlekkeloos. Dit alles voor een bijzonder redelijke fee.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies