Terug naar alle vragen

De gedaagde partij heeft geen bekende woon- of verblijfplaats in Nederland of daarbuiten. Hoe dagvaard ik deze partij?

Iemand die geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland of daarbuiten heeft, kan wel worden gedagvaard. De eisende partij dient dan openbaar te dagvaarden, via de officier van justitie van de rechtbank in Den Haag. De deurwaarder betekent de dagvaarding aan de griffiemedewerker en de officier van justitie checkt of de adresgegevens van de gedaagde daadwerkelijk onbekend zijn. De wet schrijft voor dat de deurwaarder de openbare dagvaarding in de Nederlandse Staatscourant moet vermelden. De zittingstermijn is dan minimaal drie maanden. Meestal vloeit er een verstekvonnis voort uit een openbare dagvaarding, doordat de gedaagde de oproep in de Staatscourant niet leest en dus niet bij de zitting aanwezig is. Omdat geen verweer wordt gevoerd, wordt de eisende partij vaak in het gelijk gesteld.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Sjaak Engelhard
Meppel

De inmiddels behoorlijk hoge huurachterstand welke al jaren voortsleepte en de echt “taaie” wanbetalers zijn door dit kantoor perfect afgehandeld, zodat ik mijn geld eindelijk heb ontvangen. Chapeaux van mijn kant en voor een eventueel volgende zaak weet ik waar ik terecht kan.

Mr. J.C.M. (Jorg) van Bladel | Willems van Bladel Advocaten
Den Bosch

Als advocatenkantoor hebben wij behoefte aan een deurwaarder die adequaat en correct handelend optreedt en die daarbij op de hoogte is van de laatste juridische regelgeving. Daarbij is het fijn als een deurwaarder met de klant meedenkt en zich flexibel opstelt. Wij vertrouwen onze zaken dan ook toe aan Jurgen en zijn team.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies