Terug naar alle vragen

De gedaagde is overleden, wat nu?

Wanneer de gerechtsdeurwaarder bij het raadplegen van de Basisregistratie Personen (BRP) constateert dat de gedaagde persoon is overleden, is het niet meer mogelijk om de dagvaarding uit te brengen. In dat geval bespreekt de gerechtsdeurwaarder met de eisende partij hoe verder te handelen. Soms kunnen de erfgenamen van de overledene worden gedagvaard. Als de gedaagde persoon komt te overlijden nadat de dagvaarding is overhandigd, zal de rechter de zaak sluiten. De overleden persoon kan zich dan immers niet meer verweren, waardoor er tegen hem of haar geen vonnis kan worden uitgesproken.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja3 Nee2

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Bart van der Beek
Lopik

Een zeer prettig toegewijd en deskundig deurwaarders bureau. Meerdere zaken die best nog lastig waren zijn snel efficiënt in goed overleg afgehandeld. Ook de weg naar de rechter en het innen van de vordering, zelf ook met oog voor de tegenpartij zodat deze uiteindelijk meewerkt. Een unieke ervaring die ik iedereen die lastige vorderingen heeft kan aanraden.

Judith van Goch
Geffen

Ik ken Jurgen niet alleen als een heel voordelige, maar ook als een heel vakbekwaam deurwaarder. Hij is vasthoudend, doelgericht en respectvol in zijn optreden. Voor een deurwaarder zijn dat belangrijke eigenschappen.”

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 46 recensies