Terug naar alle vragen

Is er een volmacht nodig als ik als gemachtigde iemand wil bijstaan bij de kantonrechter?

Ja, om namens de gedaagde partij op te treden, heb je een volmacht van de gedaagde nodig. Bij de kantonrechter mag de gedaagde zich laten vertegenwoordigen door een gemachtigde in plaats van een advocaat of gerechtsdeurwaarder. Deze gemachtigde kan een familielid, vriend of kennis zijn. Met een volmacht kun je aantonen dat je bevoegd bent om namens de gedaagde partij vragen van de rechter te beantwoorden en eventueel een compromis met de eisende partij te sluiten. Aan het begin van de zitting dien je als gemachtigde de volmacht aan de rechter te tonen. Het tonen van een volmacht is echter niet nodig als de gedaagde zich laat vertegenwoordigen door een advocaat of gerechtsdeurwaarder. De rechter gaat er dan namelijk van uit dat deze professionele vertegenwoordiger al over een volmacht beschikt. Tijdens de zitting dient de gedaagde telefonisch bereikbaar te zijn als hij of zij een gemachtigde heeft. De rechter kan dan, als het nodig is, telefonisch contact opnemen voor overleg of verduidelijking.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja1 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Rik Leurs
Muiderberg

Zeer positieve ervaring met De Voordeligste Deurwaarder. Dhr Zuurman is een zeer correcte, beleefde, en kundige heer. Binnen een aantal dagen al resultaat, bij een klant die ongelofelijk stug is en niet-thuis geeft, is zeer indrukwekkend. Bedankt hiervoor! Ook voor het aannemen van mijn dossier, al is het maar vanwege het feit dat de vordering niet al te hoog was. Als ik (weer) een deurwaarder nodig heb of ik moet iemand aanraden, kom ik zeker terug op De Voordeligste Deurwaarder!

Remco Beekman
Brabantsche Worstenbroodjes, Den Bosch

Ik dacht dat een deurwaarder te duur was voor kleine bedrijven. Foutje. Devoordeligstedeurwaarder.nl/ Jurgen Zuurman zoekt ook voor mijn kleine bedrijf echt mee naar de beste en voordeligste oplossing om mijn factuur betaald te krijgen.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies