Terug naar alle vragen

De gedaagde is overleden, wat nu?

Wanneer de gerechtsdeurwaarder bij het raadplegen van de Basisregistratie Personen (BRP) constateert dat de gedaagde persoon is overleden, is het niet meer mogelijk om de dagvaarding uit te brengen. In dat geval bespreekt de gerechtsdeurwaarder met de eisende partij hoe verder te handelen. Soms kunnen de erfgenamen van de overledene worden gedagvaard. Als de gedaagde persoon komt te overlijden nadat de dagvaarding is overhandigd, zal de rechter de zaak sluiten. De overleden persoon kan zich dan immers niet meer verweren, waardoor er tegen hem of haar geen vonnis kan worden uitgesproken.

Heeft dit uw vraag beantwoord? Ja0 Nee0

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we uw vraag zo spoedig mogelijk kunnen beantwoorden.

Neem contact op

Meer dan 2.000 klanten gingen je voor

Jo Aretz
Landgraaf

Uitermate tevreden. Vriendelijk contact, inhoudelijk goed op weg geholpen met een voorbeeld dagvaardiging. Nuttige feedback gehad op mijn concept dagvaarding enz enz. Mede hierdoor uiteindelijk mijn recht kunnen halen via de kantonrechter. Uiteindelijk ook door tussenkomst van “de voordeligste deurwaarder” alle bedragen kunnen innen. Jammer dat het zo moet maar fijn dat wij ons recht hebben kunnen halen. Mocht het onverhoopt weer een keer nodig zijn, weet ik bij wie ik hulp ga inroepen. Bij “de voordeligste deurwaarder”.

Cora van Hattem
Geldermalsen

Korte lijntjes, goede afspraken en je wordt als opdrachtgever goed op de hoogte gehouden. Snelle afronding van het dossier.

Meest gestelde vragen

  • Hoe ziet een incassoprocedure eruit?
  • Kan ik jullie inschakelen op basis van no cure no pay?
  • Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?
  • Wat doet een deurwaarder?
  • Wat is een (on)betwiste vordering?
  • Wat zijn de kosten van een deurwaarder?
  • Welke bevoegdheden heeft een deurwaarder?
Lees meer FAQ's
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 45 recensies